|
Telefon dla ojca |
| Autor |
Wiadomość |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Prestiż
|
Wysłany: 22-03-2015, 14:31 Telefon dla ojca
|
|
|
Witajcie, ojciec próbuje znaleźć sobie telefon. Oto jego wymogi (od najważniejszego):
- długi czas pracy na baterii
- stosunkowo wytrzymała obudowa
- GPS
- niewielki rozmiar (≤ 5")
- cena do 1000 zł
- aparat / MMS
Obierałem kilka modeli, ale albo są zbyt drogie, albo niedostępne w naszym kraju, albo niezbyt wytrzymałe fizycznie, np. bardzo fajny Philips W8560 jest nieosiągalny.
Czy zakup urządzenia firmy, która niekoniecznie kojarzy się z telefonami ma sens? Czy ktoś miał jakieś doświadczenia?
http://www.devicespecific...attery/b0b02f9f
Okazuje się, że ze względu na żywotność baterii wybór mam niewielki.
Poproszę o radę w tej sprawie. |
|
 |
Neoqueto
Moderator Akcelerator

Pojedynki: być może
Prestiż
|
|
|
|
 |
wermi
Major Depressive Disorder

Prestiż
|
Wysłany: 22-03-2015, 15:17
|
|
|
| Neoqueto napisał/a: | | Pentagram Monster P430. |
Nie, nie, nie, nie. Po prostu nie. Czemu? Ojciec miał, upadł mu i dotyk zdechł. A dotyk drogi jest (przynajmniej był). I to nie jest odosobniony przypadek, wystarczy spojrzeć na opinie na mgsm czy na innym serwisie. Poza tym ma słabe bebechy. |
|
|
|
 |
Wackyjackie
Bohater Starszy Chorąży Sztabowy Randomu

Pojedynki: nie
Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 22-03-2015, 18:26
|
|
|
| Może UMI Zero? |
|
 |
duur
Starszy sierżant

Prestiż
|
Wysłany: 22-03-2015, 20:02
|
|
|
| nokia cegła była dobra... |
|
|
|
 |
Mateusz
Starszy chorąży GT member

Prestiż
|
Wysłany: 23-03-2015, 07:40
|
|
|
| z czasem pracy na baterii to mogę polecić śmiało lenovo p780. Niestety, jest olbrzymi i trzema mieć łapska jak bochen chleba. GPS sprawuje się okej, bo czasem potrafi długo fixa szukać, czasem jest to mniej niż mineta. Cenowo, 500zł. Obudowa jest dobra. |
_________________ http://romanx.webd.pl/kli...tle=Mateusz9206 Mój profil na Klikipedii.
 |
|
|
|
 |
Wackyjackie

Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 23-03-2015, 12:33
|
|
|
| Mam Lenovo a820, ale nie poleciłbym, zważywszy, że nie jest gotów do działania out of the box, trzeba naprawdę grzebać, żeby doprowadzić go do stabilnego działania. Dodatkowo trzeba się liczyć z tym, że na każdym romie coś będzie nie działać. |
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Prestiż
|
Wysłany: 23-03-2015, 13:18
|
|
|
| Wackyjackie napisał/a: | | nie jest gotów do działania out of the box |
W mojej głowie utarła się opinia, że telefon z Androidem z zasady nie jest gotów do działania "out of the box", bo nie został z takim zamiarem stworzony. Co innego WP8(.1). Ale chyba nie ma telefonów spełniających powyższe wymagania z tym systemem. |
|
 |
wermi

Prestiż
|
Wysłany: 23-03-2015, 14:22
|
|
|
| Windows też nie jest gotów do działania "out of the box" ;p |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Prestiż
|
Wysłany: 23-03-2015, 15:25
|
|
|
| Worm napisał/a: | | Windows też nie jest gotów do działania out of the box ;p |
Jest. I to bardzo. Szybki, stabilny, z grubsza pokonfigurowany. W ogóle sprzęt, który WP wystarcza do szybkiej, płynnej pracy, dla Androida jest... konfiguracją... conajmniej....
...
...
niewystarczającą...
...
nie mówiąc już...
o zachowaniu płynn<reboot>. |
|
 |
Wackyjackie

Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 23-03-2015, 19:28
|
|
|
Dajże spokój Worm, w a820 połowa systemu jest po chińsku, chińskie aplikacje, wszystko chińskie. Ciemne zdjęcia wychodzą z innych aplikacji aparatu, w apce od SMS, która brzydko wygląda to jeszcze nie da się obrócić ekranu. I różne inne mniej lub bardziej przeszkadzające problemy. ROMu na którym wszystko działa ze świecą szukać, ale są 2 takie praktycznie kompletne. No i chłopaki kombinują z kit katem, ale jeszcze trochę im zostało, ale nawet już sporo rzeczy doprowadzili do działania.
MIUI ROM chyba najbardziej kompletny, ale nie lubię UI.
Generalnie bardzo dobry telefon, chwalę sobie za wytrzymałość, wygląd i parametry, ale trzeba mu poświęcić trochę czasu by wszystko fajnie skonfigurować. Nawet mam fajne bajery jak np. zmiana jasności ekranu przez mizianie palcem po pasku powiadomień.
Misiek, a może właśnie Lumia? |
|
 |
wermi

Prestiż
|
Wysłany: 23-03-2015, 21:38
|
|
|
| Mam Moto E która ma słabe parametry i działa płynnie, więc nie rozumiem. |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Prestiż
|
Wysłany: 24-03-2015, 09:42
|
|
|
| Wackyjackie napisał/a: | | Misiek, a może właśnie Lumia? |
Dobrze widzę, że tylko 635 spełnia wymagania? http://www.mgsm.pl/pl/katalog/nokia/lumia635/
Za wyjątkiem 1320 i 1520 pozostałe nie trzymają na baterii. Ale te dwie zaś są duże. |
|
 |
Wackyjackie

Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 24-03-2015, 10:55
|
|
|
Niestety smartfon i wytrzymała bateria zazwyczaj does not compute. Można zawsze powerbank dokupić.
| Cytat: | | Czy zakup urządzenia firmy, która niekoniecznie kojarzy się z telefonami ma sens? Czy ktoś miał jakieś doświadczenia? |
Znajomy ma telefon acera, nie narzekał jak na razie, mogę podpytać jak z baterią.
Chyba ma ten: http://www.mgsm.pl/pl/kat...-Liquid-E2.html
Z tego co patrzę, to ma jakiś dziwny port minijack. |
|
 |
|
|