NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[logiczna] Brak nazwy ( jeszcze ) - ukonczone
Autor Wiadomość
Mr Knife 
Bohater

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: TGF
Pojedynki: tak

13819 Prestiż
Wysłany: 01-03-2006, 20:47   [logiczna] Brak nazwy ( jeszcze ) - ukonczone

Tytuł: Brak!

Gatunek: Logiczna

Autor: Mr Knife

Opis:

Ewentualne uwagi (opcjonalnie) Witam! Parce nad ISIS nadal zawieszone,ale wchodzimy w 3D, więc niestety będą opóźnienia. Nie wiem jakie, ale napewno znaczące. In plus z terminem i jakością oczywiście. W między czasie, postanowiłem porobić troche mniejszych gier, aby zapełnić swoje konto. Po ok. 20 przeciętniakach czas zrobić coś większego, ale ISIS to byłą lekka przesada. Rozwijałem się z tą grą... ambicje też rosły, no i wyszło jak zawsze. Zostawmy jednak ISIS i przejdźmy do mojej nowej produkcji.

Oglądaliście kiedyś Naruto?? To takie niezłe anime, wiem sam nie przepadam za mangą, ale jakoś przypadkiem na to trafiłem. I spodobało mi się, jak diabli. Fabuła, humor i klimat, czyli mamy wszystko co potrzebne. Z braku motywu, postanowiłem " nieco " zaczerpnać z tego by wykorzystać je do mojej gry logicznej.

Zasady są banalne, mamy pole składające się z 25 kwadracików ( 5 x 5 ), nasze zadanie jest bardzo proste. Dwa różne kolory, musimy zdecydować się na jeden i całą planszę " zapełnić " tym kolorem. Jak to zrobić? Równie prosto, wystarczy wybrać odpowiedni kloceki swcisnąć SPACJE ( można też Enter, CRTL itp. ), a kolor zamieni się. Aby nie było jednak zbyt łatwo występuje jedno drobne utrudnienie. Sąsiednie klocki ( te przy ściankach ), również zmienią kolor. Nie muszę chyba mówić, że to skłoni nas do niemałego wysiłku intelektualnego. Oczywiście gdzieś tak od 30 etapu ;)

Pod względem graficznym gra powinna dobrze się prezentować, o ile ktoś nie ma alergi na mange ( ja już się chyba wyleczyłem ). Grafa pochodzi prosto z anime ;) Z dźwiękiem podobnie... zresztą co ja będę się rozpisywać, ściągnijcie zwiastun i zobaczcie jak oprawa prezentuje się w grze.

Zwiastun:
http://mrknife.ovh.org/zwiastun.part1.rar
http://mrknife.ovh.org/zwiastun.part2.rar
http://mrknife.ovh.org/zwiastun.part3.rar

Download:
Demo niebawem!

Uwagi:
Gre mam skończoną równo w 50%, pod koniec marca premiera.

PS. Ściągnijcie sobie to anime, ja znalazłem odcinki, które miały tylko 17MB, więc na próbe w sam raz. Proponuje 1,2,3,4,5,6 w szczególności 3 ostatnie, ten egzamin jest niezły.
Ostatnio zmieniony przez Mr Knife 05-03-2006, 20:17, w całości zmieniany 1 raz  

Fred 
Bohater

Główny edytor: TGF

3404 Prestiż
Wysłany: 01-03-2006, 20:55   

Gdy zobaczyłem zwiastun, szczęka upadła mi tak nisko, jak tylko nisko upaść mogła! Świetny zoom i przesuwanie kamery, rozgrywka będzie napewno bardzo wciągająca i grywalna. Czekam z niecierpliwością na demo... Jedynym minusem jest zrripowana grafika, ale nie powinno to stanowić problemu. W takich grach najważniejsza jest rozgrywka! Życze powodzenia w kontynuuacji gry :)

Kodarth 
Sierżant

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: być może

3319 Prestiż
Wysłany: 01-03-2006, 21:16   

spoko... możesz powiedzieć co to za muzyczka gra w tym trainerze ?

Mr Knife 
Bohater

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: TGF
Pojedynki: tak

13819 Prestiż
Wysłany: 01-03-2006, 21:50   

Liquid Silk napisał/a:
spoko... możesz powiedzieć co to za muzyczka gra w tym trainerze ?

Owszem moge -> prosto z anime :D

Za pare dni dam demo, jak oczywiście uda mi się je wrzucić ( 10MB ). Nad wysłaniem tego zwiastunu męczyłem się od niedzieli, bo silnik gry pochodzi z tej co na bitwe robiłem, a mi ją scandisk pożarł. Chciałem upamiętnić to zdarzenie. Jak zawsze pech mnie nie opuścił. Dobrze, że nie musiałem trzeci raz robić tego samego :? Teraz mam kopje na dwóch kompach i jak jeszcze coś się stanie... bez komentarza. A wy oczywiście komentujcie :)

Odpowiedz do tematu