|
|
|
|
Shivek |
| Autor |
Wiadomość |
Shivek
Sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
1052 Prestiż
|
Wysłany: 17-01-2014, 14:36 Shivek
|
|
|
Nigdy nie prowadziłem bloga, więc chyba warto spróbować
| Cytat: | Halo! Szukam motywacji. Zaginęła gdzieś na początku studiów. Znalazcę pilnie proszę o kontakt |
Tak się czułem przez ostatnie miesiące Szybka zmiana kierunku studiów z Inżynierii Biomedycznej na Informatykę, nadrabianie zaległości, kijowi prowadzący. Nudy, dotylnie projekty (instrukcje napisane przez bandę niedorozwiniętych skurczybyków), brak planów na życie. Niby większość studentów tkwi w podobnej sytuacji co ja, ale nie chcę się utożsamiać w takiej grupie.
Dziś jest ten dzień (MUSI BYĆ), w którym nastąpiła przemiana. Koniec bólu, zamkniętego głęboko w moim ego. Sposobem na Weltschmerz, który po części sam sobie zgotowałem, jest wzięcie się w garść i robienie tego co trzeba xD Niby taki banał, ale trudno było się pozbierać.
Zamówiony niedawno kursik koreańskiego i fiszki w końcu dotarły! Chciałbym pracować w Korei Południowej chociaż przez kilka lat. Zawsze wnerwiało mnie to, że nie rozumiałem cholernych azjatyckich znaczków. Koreańskie idą na pierwszy ogień, nie mogę się doczekać dnia, w którym będę już płynnie czytał i pisał, ale od czegoś trzeba zacząć.
Jestem pozytywnej myśli, a im więcej takich, to tym bardziej życie nabiera sensu.
PS W LoLu nawet kupiłem sobie skina do Ahri wzorowanego na gwiazdkach k-pop
Z planów na dziś: pochodne, całki, koreański, a co najważniejsze projekcik w eFie2.5 (w końcu CT ogarnął swój sklep i nie buguje się w chromie). |
|
|
|
 |
Spear
Kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: nie
95 Prestiż
|
Wysłany: 17-01-2014, 19:57
|
|
|
Pozdrawiam pana Koreę
 |
|
|
|
 |
Shivek
Sierżant

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
1052 Prestiż
|
Wysłany: 22-02-2014, 13:48
|
|
|
Tak, nic ostatnio nie pisałem, studia mocno zassały większość zasobu czasowego, ledwo co starczyło na przyjemności Na szczęście udało mi się zdać najtrudniejsze przedmioty, a poprawkę miałem tylko z algebry liniowej (po matematyce elementarnej najłatwiejszy przedmiot na Informatyce PG). Udało mi się wykoksić z poprawy aż 5,0! Od poniedziałku jestem na uczelnianych "wakacjach".
Pięć dni "wolnego" niestety minęło dość szybko, ale nawet i tym razem nie obijałem się Na dowód zamieszczam skrin z silniczku do mojej gry + kilka klatek z animacji bohatera:
Na tym etapie mogę ujawnić kilka informacji dla ciekawskich:
-większość kluczowych elementów dla mojej gry jest już zawarte w silniku,
-ta kupa pixeli to Rammus z LoLa,
-gra będzie zręcznościową wyścigówką, czy jak zwać takie cholerstwo ;p
-android,
-całość jak na razie zajmuje 44 linijki klikodu, z czego 1/2 zajmują testowe, komentarze, create new condition i linijki od tytułu grupy. Kod ładnie poukładany, modyfikowalny. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|