NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Problem okropny...
Autor Wiadomość
Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27

Pojedynki: nie
Steam:

Prestiż
Wysłany: 23-01-2006, 09:29   Problem okropny...

Może zacznijmy od wtępu. Przed zainstalowaniem jeszcze TGF, miałem grę Furry. Wszystko działało dobrze, aż od kiedy zainstalowałem TGF i zacząłem się bawić z dziwnymi plug-inami tknęło mnie, żeby ściągnąć tą gierkę i zagrać :) jednak niestety nic z tego :( ściągnąłem gierkę z oryginalnej stronki fainda i nie działa. Pokazuje się błąd windowsa po uruchomieniu (przechodzi w niebieskie tło [coś jak bios] i pokazuje błąd) Na początku nie przejmowałem się tym zbytnio i z żalem usunąłem furry'ego. Jednak spostrzegłem po czasie, że nie tylko furry nie działa, ale także jedna z dobrych gier "Daję Słowo 2", a także kilka innych produkcji. W końcu wkurzyłem się i postanowiłem zrelaksować się nad grami gba... Ale nie! Po uruchomieniu emulatora jest błąd windowsa! Po uruchomieniu gta 2 też! :x Postanowiłem z wielkim żalem po stracie mojego ukochanego 'Advance Wars' na gba nie zaglądać do tych folderów. Później już rzadko pojawiał się owy błąd, a ja nie zaglądałem już do tamtych folderów bojąc się wspomnień i restartu komputera...
Więc w czym mam problem? Gra na batalię Fallen Angel'a ma owy błąd! Nawet przy edytowaniu po włączeniu jakiegokolwiek poziomu występuje! I jak mogę ją ocenić? Proszę! Pomóżcie mi rozwiązać ten problem, bo bez klików nie mogę żyć!

Natie 
Bohaterka

Prestiż
Wysłany: 23-01-2006, 10:27   

Zacznij czystki :
:arrow: Odinstaluj TG i MMF
:arrow: Znajdź na dysku wszelkie pliki o nazwach: cncs32.dll cncs232.dll Trans.dll Strans.dll bas.dll gfactory.ini CNCreate.ini gfscore.ini *.cox *.gox i usuń je
:arrow: start=>uruchom=> wpisz regedit i enter , w edytorze rejestru który się odpali poszukaj czy nie zostało coś o TGF i MMF ( za pomocą "znajdź" i usuń to
:arrow: wejdź na http://www.mks.com.pl/skaner/ przez Internet Explorera i poszukaj wirusów nadyskach gdzie miałeś TGF i MMF
:arrow: przeskanuj i sprawdź każdy gam twojej gry
Nie wiem czy te czystki pomogą ale spróbuj

Fadex 
Legenda

Steam:

Prestiż
Wysłany: 23-01-2006, 10:35   

Dzięki za radę. Spróbuję coś zrobić jak odzyskam płytkę z TGF... Chociaż myśle, że przegranie na DVD wystarczy :P
A wirusów raczej nie ma, bo właśnie instalnąłem aktualkę do nortona...

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Pojedynki: być może
Steam:

Prestiż
Wysłany: 23-01-2006, 22:02   

BSOD'y nie są z byle powodu. Po pierwsze - podaj wersję OS'a, w tym wszystkie SP. Podaj sprzęt i jego wiek. Podaj w miare dokładną treść BSOD'a.

Zgaduję, że jakiś komponent Ci się zepsuł, gdy jest to WinXP.
Jeśli masz Win9x, to i tak pewnie komponent, ale może też coś z plikami systemowymi.

Fadex 
Legenda

Steam:

Prestiż
Wysłany: 23-01-2006, 22:05   

Mam windows 98, a później wyedytuję posta i przepiszę treść komunikatu... Sprzęt? Jakieś 3 lata (5 bez modernizacji) a dysk to ma jakieś 9 miechów...
OS? SP? Sorry, ale nie wiem co to jest :P

Tasmpol 
Bohater
young god

Prestiż
Wysłany: 23-01-2006, 22:08   

OS - Operation System - System operacyjny
SP - Service Packi - Te pakiety łatek dla Winowsa XP.

Fadex 
Legenda

Steam:

Prestiż
Wysłany: 23-01-2006, 22:10   

Tak myślałem, że S to system będzie... :D
Service Packów żadnych nie instalowałem.
[windows 98 SE]
Mam także na drugim dysku Windows XP [professional], lecz jest on nieużywany ( jedynie do GTA:SA xP ) także bez service'ów...

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Steam:

Prestiż
Wysłany: 23-01-2006, 22:43   

Stawiam na usterkę sprzętu. Sprawdzałeś, czy działa to wszystko w WinXP? Jeśli tak, to winny jest Win98. Najlepiej pozbądź się 98 i zaktualizuj XP. Ludzie nie zaktualizują, a później narzekają, że "Windows taki wolny". A to nie Windows zwalna, ale wirusy i trojany przyspieszają, a PC staje się zombim xP

Fadex 
Legenda

Steam:

Prestiż
Wysłany: 24-01-2006, 11:03   

Oj! Sorry! Właśnie wyczytałem w ostatnim newsie, że mam kilka Service'ów...
Właściwie to wszystkie... :P
Dla obu winów...
XP? Można spróbować...

Edit:
To pojawia się podczas błędu:
Cytat:
WINDOWS
Krytyczny wyjątek 00 w 0028:C023DB7F w VXD VDD(09) + 00001803.
Proszę nacisnąć -blablabla-

Co to może być?

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Steam:

Prestiż
Wysłany: 24-01-2006, 17:22   

Przeszukaj ten temat:
http://komputery.katalogi.pl/temat20326

Fadex 
Legenda

Steam:

Prestiż
Wysłany: 24-01-2006, 18:17   

Wielkie dzięki RX! Nareszcie oblukam starego Furry, Nexus'a by FA, GTA 2 i oczywiście moje ukochane Advence Wars! Nie wiem czy zadziała, ale los chciał, że autor tematu napisał dokładnie ten sam cytat, tylko ze spacją. Dzięki!

Odpowiedz do tematu