Problem okropny... |
Autor |
Wiadomość |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Pojedynki: nie
Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 23-01-2006, 09:29 Problem okropny...
|
|
|
Może zacznijmy od wtępu. Przed zainstalowaniem jeszcze TGF, miałem grę Furry. Wszystko działało dobrze, aż od kiedy zainstalowałem TGF i zacząłem się bawić z dziwnymi plug-inami tknęło mnie, żeby ściągnąć tą gierkę i zagrać jednak niestety nic z tego ściągnąłem gierkę z oryginalnej stronki fainda i nie działa. Pokazuje się błąd windowsa po uruchomieniu (przechodzi w niebieskie tło [coś jak bios] i pokazuje błąd) Na początku nie przejmowałem się tym zbytnio i z żalem usunąłem furry'ego. Jednak spostrzegłem po czasie, że nie tylko furry nie działa, ale także jedna z dobrych gier "Daję Słowo 2", a także kilka innych produkcji. W końcu wkurzyłem się i postanowiłem zrelaksować się nad grami gba... Ale nie! Po uruchomieniu emulatora jest błąd windowsa! Po uruchomieniu gta 2 też! :x Postanowiłem z wielkim żalem po stracie mojego ukochanego 'Advance Wars' na gba nie zaglądać do tych folderów. Później już rzadko pojawiał się owy błąd, a ja nie zaglądałem już do tamtych folderów bojąc się wspomnień i restartu komputera...
Więc w czym mam problem? Gra na batalię Fallen Angel'a ma owy błąd! Nawet przy edytowaniu po włączeniu jakiegokolwiek poziomu występuje! I jak mogę ją ocenić? Proszę! Pomóżcie mi rozwiązać ten problem, bo bez klików nie mogę żyć! |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Natie
Bohaterka

Prestiż
|
Wysłany: 23-01-2006, 10:27
|
|
|
Zacznij czystki :
Odinstaluj TG i MMF
Znajdź na dysku wszelkie pliki o nazwach: cncs32.dll cncs232.dll Trans.dll Strans.dll bas.dll gfactory.ini CNCreate.ini gfscore.ini *.cox *.gox i usuń je
start=>uruchom=> wpisz regedit i enter , w edytorze rejestru który się odpali poszukaj czy nie zostało coś o TGF i MMF ( za pomocą "znajdź" i usuń to
wejdź na http://www.mks.com.pl/skaner/ przez Internet Explorera i poszukaj wirusów nadyskach gdzie miałeś TGF i MMF
przeskanuj i sprawdź każdy gam twojej gry
Nie wiem czy te czystki pomogą ale spróbuj |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Fadex

Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 23-01-2006, 10:35
|
|
|
Dzięki za radę. Spróbuję coś zrobić jak odzyskam płytkę z TGF... Chociaż myśle, że przegranie na DVD wystarczy
A wirusów raczej nie ma, bo właśnie instalnąłem aktualkę do nortona... |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Pojedynki: być może
Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 23-01-2006, 22:02
|
|
|
BSOD'y nie są z byle powodu. Po pierwsze - podaj wersję OS'a, w tym wszystkie SP. Podaj sprzęt i jego wiek. Podaj w miare dokładną treść BSOD'a.
Zgaduję, że jakiś komponent Ci się zepsuł, gdy jest to WinXP.
Jeśli masz Win9x, to i tak pewnie komponent, ale może też coś z plikami systemowymi. |
|
|
|
 |
Fadex

Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 23-01-2006, 22:05
|
|
|
Mam windows 98, a później wyedytuję posta i przepiszę treść komunikatu... Sprzęt? Jakieś 3 lata (5 bez modernizacji) a dysk to ma jakieś 9 miechów...
OS? SP? Sorry, ale nie wiem co to jest |
wat |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Prestiż
|
Wysłany: 23-01-2006, 22:08
|
|
|
OS - Operation System - System operacyjny
SP - Service Packi - Te pakiety łatek dla Winowsa XP. |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Fadex

Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 23-01-2006, 22:10
|
|
|
Tak myślałem, że S to system będzie...
Service Packów żadnych nie instalowałem.
[windows 98 SE]
Mam także na drugim dysku Windows XP [professional], lecz jest on nieużywany ( jedynie do GTA:SA ) także bez service'ów... |
wat |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 23-01-2006, 22:43
|
|
|
Stawiam na usterkę sprzętu. Sprawdzałeś, czy działa to wszystko w WinXP? Jeśli tak, to winny jest Win98. Najlepiej pozbądź się 98 i zaktualizuj XP. Ludzie nie zaktualizują, a później narzekają, że "Windows taki wolny". A to nie Windows zwalna, ale wirusy i trojany przyspieszają, a PC staje się zombim |
|
|
|
 |
Fadex

Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 24-01-2006, 11:03
|
|
|
Oj! Sorry! Właśnie wyczytałem w ostatnim newsie, że mam kilka Service'ów...
Właściwie to wszystkie...
Dla obu winów...
XP? Można spróbować...
Edit:
To pojawia się podczas błędu:
Cytat: | WINDOWS
Krytyczny wyjątek 00 w 0028:C023DB7F w VXD VDD(09) + 00001803.
Proszę nacisnąć -blablabla- |
Co to może być? |
wat |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Steam: 
Prestiż
|
|
|
|
 |
Fadex

Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 24-01-2006, 18:17
|
|
|
Wielkie dzięki RX! Nareszcie oblukam starego Furry, Nexus'a by FA, GTA 2 i oczywiście moje ukochane Advence Wars! Nie wiem czy zadziała, ale los chciał, że autor tematu napisał dokładnie ten sam cytat, tylko ze spacją. Dzięki! |
wat |
|
|
|
 |
|