|
[MMF2] Tree Control - okreslone rozszerzenia |
| Autor |
Wiadomość |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 09-06-2008, 14:42 [MMF2] Tree Control - okreslone rozszerzenia
|
|
|
| jest jakiś sposób, by zmusić Tree Control Object do wyświetlania plików tylko o określonym rozszerzeniu? Np. załóżmy, że chcę, by tree control wyświetlił mi same pliki mp3 w określonym folderze. |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 09-06-2008, 20:59
|
|
|
Praktyka:
Compare 2 general values:
if 4 letters from right ("string parser 2", Gettext$("Tree Control", <id>loopstep[1]) isn't equal too ".ext"
>> Delete folder/item "loopstep[1]"
Teoria: podczas pętli 1 ustawionej na ilość wszystkich plików i folderów (to jakoś skombinujesz) sprawdzane jest za pomocą string parsera 2 czy rozszerzenie jest zgodne - jeżeli nie jest = usuwa plik/folder z obiektu, ale nie w ogóle ;p (testowane)
No, trochę zagmatwane, ale dasz sobie radę. Innego sposobu nie znalazłem. |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 10-06-2008, 00:07
|
|
|
Próbowałem coś podobnego rozkminić, ale jeśli mi sie uda, to masz punkta.
Dziwne, zrobiłem niemal tak samo, jak wcześniej próbowałem, i tym razem sie udało.
Gdyby ktoś jeszcze miał ten problem, podaję moje rozwiązanie (jest podobne do Fadex'owego ale string parsera zastąpiłem File Object, gdyż i tak to rozszerzenie było używane w innym miejscu):
OnLoop "Remove"
Compare two general values:
ExtensionName$( "File", GetText$( "Tree Control", LoopIndex("remove"))) <> ".ext"
--> Delete folder/Item LoopIndex("remove")
A loop jest uruchamiany GetNItem( "Tree Control" ) razy. |
|
|
|
 |
|
|