|
[MMF2] Tło dodane przez 'Add backdrop' nie ma kanału alfa :C |
| Autor |
Wiadomość |
McO
Bohater WujasheQ

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15161 Prestiż
|
Wysłany: 11-04-2008, 19:09 [MMF2] Tło dodane przez 'Add backdrop' nie ma kanału alfa :C
|
|
|
| Czy jest jakaś możliwość wklejenia tła z obiektu aktywnego, które będzie zawierało kanał alfa z tego OA? Ejpowiedzżesięda. W sumie to na Spartanijczyczka mógłbym iść i tworzyć nowe OA, które byłyby kopią tego właściwego. Ale w tej sytuacji raczej to nie będzie dobre rozwiązanie, bo tych obiektów musi być sporo... i to sporo więcej niż sporo, a nawet i sporej. |
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
|
|
|
 |
McO
Bohater WujasheQ

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15161 Prestiż
|
Wysłany: 11-04-2008, 22:16
|
|
|
Hm, no działa. Nawet jeśli się użyje "Add backdrop"... To mi o tyle potrzebne jest, że wklejone tło nie znika przy skrolingu. Dzięki RomeQ. Czyli ja coś źle robiłem, ale jeszcze popróbuję. Ważne, że da się to zrobić |
|
|
 |
jarlfenrir
Generał brygady

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
37283 Prestiż
|
Wysłany: 11-04-2008, 23:59
|
|
|
U mnie wklejanie z przezroczystością też działa,ale to raczej nie twoja wina. MMF w ogóle czasem sie dziwnie zachowuje, np czasem jak dam pauzę, przejdę alt+tab na inny program i wrócę do gry, to wszystkie wklejone tła znikają Nawet jeśli wkleję coś jako przeszkodę, to pomimo, że tło znikneło, to kolizja nadal jest wykrywana w tym miejscu, gdzie było |
|
|
|
 |
McO
Bohater WujasheQ

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
15161 Prestiż
|
Wysłany: 12-04-2008, 00:03
|
|
|
| Nie no już wykryłem co robiłem źle. Po prostu chciałem, aby przy każdym kliknięciu myszą w wybranym przez kursor miejscu wklejało się tło takie jak na OA, z tym że po myliłem warunek "po kliknięciu przycisku" z "powtarzaj, gdy kursor wciśnięty". I właśnie przy przytrzymaniu przycisku ciągle naklejały się kolejne tła i "znikała" przezroczystość było wiele obiektów na sobie. Ot co :U |
|
|
 |
|
|