NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: Minty
16-02-2008, 20:50
[MMF2] Test działania "silnika"
Autor Wiadomość
sulge 
Sierżant


Pomógł: 1 raz
Posty: 125

3935 Prestiż
Wysłany: 15-02-2008, 13:29   [MMF2] Test działania "silnika"

Proszę o przetestowanie jak będzie działać u was "silnik" kręcenia koła do gry "Koło fortuny". Proszę o podawanie procka i ilość klatek jaką wyciąga, przy kręceniu się koła, liczba ta jest podana w górnym prawym rogu okna aplikacji.

http://www.mm.pl/~kozek/koło.zip
 
     
Stankol 
Bohater
McO: the noob


Główny edytor: MMF2 Dev
Pomógł: 4 razy
Posty: 322

0 Prestiż
Wysłany: 15-02-2008, 14:11   

50 FPS, procek Athlon 2200.
_________________
 
     
Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy
Posty: 3446

33789 Prestiż
Wysłany: 15-02-2008, 14:19   

50 FPS, procek Athlon XP 3500+.
Jedna uwaga: nie musisz dodawać pliku mmfs2.dll.
 
     
sulge 
Sierżant


Pomógł: 1 raz
Posty: 125

3935 Prestiż
Wysłany: 15-02-2008, 14:21   

RomanX napisał/a:
50 FPS, procek Athlon XP 3500+.
Jedna uwaga: nie musisz dodawać pliku mmfs2.dll.

Dzięki hmm no tak była mowa co sie wypakowuje do pamięci z exe'ka głupota nie boli.
 
     
jarlfenrir 
Generał brygady


Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: TGF2
Pomógł: 82 razy
Posty: 1731

37283 Prestiż
Wysłany: 15-02-2008, 14:40   

Celreon 1,7 18-20 FPS.
 
     
Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27


Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: nie
Pomógł: 105 razy
Posty: 1773

51612 Prestiż
Wysłany: 15-02-2008, 14:40   

50-48 FPS, AMD Athlon 1700+ (1,4 GHz)

Z tym, że najczęściej 50.
_________________
If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat
 
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Pomógł: 76 razy
Posty: 1411

40075 Prestiż
Wysłany: 15-02-2008, 15:12   

Laptop z AMD Turion 64bit MT32 1,8 GHz - 50 FPS.
_________________
:razzugly:
 
     
sulge 
Sierżant


Pomógł: 1 raz
Posty: 125

3935 Prestiż
Wysłany: 15-02-2008, 16:03   

Fenrir napisał/a:
Celreon 1,7 18-20 FPS.

Kurcze maławo ;/
 
     
Stankol 
Bohater
McO: the noob


Główny edytor: MMF2 Dev
Pomógł: 4 razy
Posty: 322

0 Prestiż
Wysłany: 15-02-2008, 16:09   

Ale kto teraz ma Celerona 1.7? ^^
_________________
 
     
sulge 
Sierżant


Pomógł: 1 raz
Posty: 125

3935 Prestiż
Wysłany: 15-02-2008, 16:17   

Stankol napisał/a:
Ale kto teraz ma Celerona 1.7? ^^

Nie o to chodzi, ale taka gra powinna wymagać co najwyżej procka Celerona 533 MHz ;)
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Pomógł: 76 razy
Posty: 1411

40075 Prestiż
Wysłany: 15-02-2008, 16:18   

Celeron 1,7 18-20 FPS. vs 50-48 FPS, AMD Athlon 1700+ (1,4 GHz).
Dziwnie duża rozbieżność.

Laptop z AMD Turion 64bit MT32 przetaktowany do 800MHz: 30-34 fps.

Sprawdzę potem jeszcze na AMD Duron 1,2GHz
_________________
:razzugly:
 
     
Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki


Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy
Posty: 3446

33789 Prestiż
Wysłany: 15-02-2008, 18:53   

To nie jest rozbieżność, to Celerony są do bani :)

Ja bym Ci radziła zrobić coś takiego: ustaw poziom FPS w grze na maksimum (1000) i sprawdź, ile jest u Ciebie. Na słabszych kompach (teoretycznie) powinno być odpowiednio mniej.
 
     
jarlfenrir 
Generał brygady


Główny edytor: Fusion 2.5
Drugi edytor: TGF2
Pomógł: 82 razy
Posty: 1731

37283 Prestiż
Wysłany: 15-02-2008, 23:16   

Stankol napisał/a:
Ale kto teraz ma Celerona 1.7? ^^

Wyobraź sobie, że ja mam.

Być może jest to spowodowane, ze przy teście miałem włączonego uTorrent'a, MMf'a, winampa i gadu.

[ Dodano: 15-02-2008, 23:35 ]
Dobra, przy wyłączonym prawie wszystkim (zostawiony winamp, bop tego sie nigdy nie wyłącza ;) ) mam 25 FPS.
 
     
msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~


Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP
Pomógł: 76 razy
Posty: 1411

40075 Prestiż
Wysłany: 15-02-2008, 23:43   

Przy wyłączonym winampie zyskałbyś dodatkowe 10 fps. Radzę sprawdzić.
_________________
:razzugly:
 
     
Gimper 
Kapral


Pomógł: 1 raz
Posty: 25

3125 Prestiż
Wysłany: 16-02-2008, 00:28   

AMD Athlon 2500+ : 50 FPS - działa bez zarzutu ;)
_________________
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

PSK Cytaty Klikibaza - kopia wszystkich klików Klikipedia - encyklopedia o tworzeniu gier Discord KlikCzat Zaproszenie
Daj piniondza Wielkie Muzeum Klikowe

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group