|
|
Buziol = Zero Kultury ! |
Twoim zdaniem... Czy Buziol zachował się chamsko ? |
Hmm... Uważam że tak... |
|
15% |
[ 3 ] |
Raczej tak, ale Bedziu też źle zareagował na chamskie docinki Buziola i odpowiedział tym samym... |
|
31% |
[ 6 ] |
Zdecydowanie nie ! |
|
52% |
[ 10 ] |
|
Głosowań: 19 |
Wszystkich Głosów: 19 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
konto usunięte
Dezerter

Prestiż
|
Wysłany: 06-01-2006, 21:11 Buziol = Zero Kultury !
|
|
|
*** WSTĘP DO TEMATU ***
Witajcie drodzy Klikowcy, dziś pogadamy o Buziolu, osobie która na Scenie Klikowej dużo wniosła dobrego... (Chodzi o produkcje Buziol Games)
Ale dziś nie pogadamy o produkcjach Buziol Games, lecz o serwisie technicznym Buziol Games w stosunku do jego gier... Zacznijmy więc ten temat...
Ale uprzedzam od razu, ci którzy widzą w Buziolu jakiekolwiek "guru" klikowe, to niech poznają jaki jest naprawdę... Chamski i bez grama kultury i w dodatku temu zaprzecza...
Dodatkowo informuję iż ten post nie zostal napisany na złość Buziolowi...
Wszystko ma swój powód, a powód tego postu otworzy wam deczko oczy na prawdziwy charakter Buziola... Dobrze, zaczynajmy więc...
*** START TEMATU ***
Wszystko zaczeło się dziś (6.01.06 r.)...
Jak zwykle przeglądałem sobie strony internetowe, nic nowego nie znalazłem na naszych stronach o tematyce Klikowej, ale przypomniałem sobie stronę Buziola, pamiętałem jego Mario Forever w które kiedyś się dużo grało... Bardzo dobra gra chodź grafikę ma z bibliotek Mario... Ale głównie same wykonanie się liczyło...
Tak więc wszedłem na strone Buziola, zobaczyłem nowy ładniejszy wygląd ale nigdzie nie było nic w Polskim języku, pomimo iż strona jest pod domeną PL...
Ale to mały wyjątek, choć angielski rozumiem w podstawowym stopniu to odczytać się mogłem, ale odczuwalem pewien dyskomfort słowny, no bo Polska strona a wszystko po Angielsku... No dajcie żesz spokój ludzie... Tak sobie pomyślałem...
Ale to był dopiero zaczątek sprawy...
Ciekawsza była wersja Mario Forever numer 3, pomyślałem sobie tak...
Ile ja już czasu w to nie grałem... Chyba się skuszę... W końcu to nowsza wersja...
I pobrałem instalator gry...
Ale kiedy uruchomiłem instalator okazało się iż nie jest on po Polsku... (znowu pewien dyskomfort językowy... Gra Polska, ale nie po polsku !?)
Ciekawsze było to iż instalator oferował "Mario Toolbar" takie coś czego jest na tony i jest to całkowicie zbędne... Instalator wymuszał instalację Toolbara !
A powinna być opcja instalacji gry bez Toolbara Mario Forever...
Bo to jest już zmuszanie do instalacji zbędnego składnika...
Tak więc przerwałem instalację gry, i zgłosiłem się do Buziola na GG, z myślą że mi wyjaśni ten przypadek... Ale okazał się straszym gburem i chamem...
Spójrzmy prawdzie w oczy, Buziol zchamiał... I tego ukryć się nie da...
*** KOPIA ROZMOWY GG Z BUZIOLEM ***
Cytat: | Bedziu (18:56)
Buziolu... Ściągnełem Mario Forever 3.0, bo jeszcze w nią nie grałem (bynajmniej nie w tą wersję)... I teraz zechcesz mi łaskawie wytłumaczyć:
A) Dlaczego twoja strona nie jest też w Polskim języku ?
(chociaż umiem angielski, ale jest to pewien dyskomfort słowny dla mnie, z tego względu że jest pod domena PL i jestem Polakiem...)
B) Po kiego mi przymus instalacji Mario Toolbar ?! Ja nie chcę tego, za przeproszeniem szajsu, daj mi wskazówkę jak zainstalować grę bez instalowania tego śmiecia, jeśli nie ma takiej opcji, cóż... Grać w tą grę nie muszę...
Buziol (18:57)
spadaj
Nie mam czasu odpowiadać na te pytania
Bedziu (18:57)
Jesteś gbur, wiesz...
Zajęty wybacz
Nom zapewne
Bedziu (18:57)
Zajęty gbur ! I to ma być porządny serwis ?! Pożal się Boże !
Buziol (18:58)
Coś jeszcze?
Bedziu (18:58)
Wykasuj mnie z kontaktów, i wal się na ryj
Żegnam !
i tak Ciebie nie mam w kontakatach LOL
a no narazie
No to wal się na ryj w takim razie ;]
hehe
Bedziu (18:59)
(Idiota... -_-' )
Buziol (18:59)
Bedziu (18:59)
Idź się lecz człowieku !
Buziol (19:00)
Ehh, ahh ta durna młodzież,
Bedziu (19:00)
Młodzież która ma już 18 lat...
każdemu z osobna trzeba tłumaczyć
LOL
wiesz co to już leoiej się nie przyznawaj do tego
Bedziu (19:00)
Tylko ty się nie tak zachowujesz... -_-'
No przepraszam ja nikogo tutaj nie wyzywałem
Buziol (19:01)
Nie mam czasu na zabawy z Tobą, masz blocka koniec rozmowy. Życzę wesołych Świąt
Bedziu (19:01)
Wiesz co... Wypraszam sobie takie zachowanie, objechalem cię tylko i wyłącznie za to iż miałem do tego powód ! A ty jeszcze pyskujesz... A powód był jasny i wyraźny... Twoje chamskie zachowanie !
Buziol (19:02)
Kiedyś może zrozumiesz pewne sprawy
Bedziu (19:02)
LOL |
*** KONIEC TEMATU ***
Brak mi słów... Buziol zachował się bardzo chamsko, więc też mu dałem bana i skasowałem z kontaktów, nie będę z nim gadał bo tak się odzywa...
Pamiętajcie że nawet najlepsi Klikowcy mogą okazać się chamami...
Jest dostępna ankieta, jeśli można to możecie oddać głos i wyrazić swoje zdanie na ten temat w tym temacie... |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Pojedynki: być może
Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 06-01-2006, 21:24
|
|
|
Po pierwsze to chyba nie jest artykuł o Scenie przeniesione.
Po drugie - miał rację. O tu:
Cytat: | Buziol (19:00)
każdemu z osobna trzeba tłumaczyć |
Po trzecie nie tłumaczy to jego chamskiego zachowania...
Po czwarte: http://groups.msn.com/Mar...fagreement.msnw |
|
|
|
 |
k@rgul
Sierżant

Pojedynki: nie
Prestiż
|
Wysłany: 06-01-2006, 21:27
|
|
|
Oj Bedziu Bedziu, ty robisz problem właściwie z niczego...
Czy strona jest w języku takim czy takim, to już jest decyzja Buziola. Może ma swoje powody by nie dawać strony w języku polskim...
Nie sądzisz że zareagowałeś trochę impulsywnie na tą całą sytaucję?? |
|
|
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Pojedynki: być może
Steam: 
Prestiż
|
Wysłany: 06-01-2006, 21:29
|
|
|
Dodać jeszcze można, że prace nad "spolonizowaną" wersją serwisu (łącznie z forum) trwają. Z jakichś przyczyn bardzo wolno, ale jednak. Poza tym stawiasz fatalne orty |
|
|
|
 |
konto usunięte
Dezerter

Prestiż
|
Wysłany: 06-01-2006, 21:31
|
|
|
K@rgulu,
Raczej nie byłem impulsywny na tą cała sprawę...
Ubodło mnie jedynie niezbyt miłe zachowanie Buziola...
A postanowiłem napisać ten temat tutaj abyście i wy zobaczyli że z Buziolem nie rozmawia się tak całkiem normalnie...
Acha, i nie robię problemów bez powodów...
To nie mój styl... |
|
|
|
 |
PoW
Chorąży Dziękuję, postoję.

Prestiż
|
Wysłany: 06-01-2006, 21:35
|
|
|
Z tego co wiem, to strona polska jest w przygotowaniu; sama gra jest po polsku, więc nie ma się co czepiać instalki (nawet laik wie, że trzeba klikać next); Mario Forever Toolbar to dodatkowa kasa dla Buziola, a zarabianie w taki sposób to nic złego (dodatkowo po trzech użyciach tego toolbara mozna go ukryć, a i na forum buziola jest w jaki sposob mozna go wogole wywalić); Buziol odpowiedział chamsko zapewne dlatego, że ty też nieciekawie zacząłeś "Ja nie chcę tego (...)szajsu(...) jak zainstalować grę bez instalowania tego śmiecia, jeśli nie ma takiej opcji, cóż... Grać w tą grę nie muszę...". Ta-da! Problem solved, toolbar installed, Bedziu banned. |
_________________ Mówię po polsku, bo myślę po polsku.
Choć nie zawsze. |
|
|
|
 |
pepe9donkey
Bohater Strup Parzyłapa

Prestiż
|
Wysłany: 06-01-2006, 22:01
|
|
|
Może nie powinienem wypowiadać się w tym temacie, gdyż z Buziolem i jego twórczością miałem niewiele wspólnego, spróbuję jednak wypowiedzieć się co sądzę o danej sytuacji.
Jeśli chodzi o stronę Buziola, to faktycznie nie rozumiem dlaczego jest w języku angielskim (przecież to polską stronę wypadałoby zangielszczyć, a nie spolszczyć, bo jest po angielsku ). Ale uważam, że nie jest to żaden powód do czepiania się Buziola, bo to jego sprawa, a mnie szczerze mówiąc to nie obchodzi (słowo "dałnlołd" znam, a i tak niezbyt często z tej wiedzy korzystam).
Mario Forever Toolbar też nie rozumiem, a to mi faktycznie trochę przeszkadza, bo jest mi to kompletnie do niczego nie potrzebne, a tylko zawala pasek przeglądarki. Jeśli jemu to daje jakieś korzyści, to zgoda, ale powinien przynajmniej dać wybór (chociaż wiadomo, że wtedy nikt by tego nie zainstalował ).
Co do chamskich odzywek, to PoW ma trochę racji. Niepotrzebnie, Bedziu, skoczyłeś na Buziola, wystarczyło grzecznie spytać jak pozbyć się Toolbar'a, a nie używać takich określeń jak "szajs", czy "śmieć". Jeśli po takowej prośbie Buziol zachowałby się tak samo, rzeczywiście zdecydowanie świadczyłoby to o braku kultury i chamstwie. Samo jednak "spadaj, nie mam czasu zajmować się takimi po*** pytaniami", skierowane do Ciebie Bedziu, właściwie "na dzień dobry", mogło i nawet powinno zostać odebrane jako stwierdzenie chamskie i obraźliwe. Gdybyś jednak w tej sytuacji zachował się nieco inaczej, grzeczniej, kulturalniej, chamstwo i brak kultury Buziola zostałyby podkreślone i ewidentnie wskazałyby "winnego" .
Podsumowując, uważam takie sensacje za niepotrzebne klikowcom, nie wnoszą nieczego dobrego do naszej sceny (ten, kto uważał Buziola za chama, nadal będzie go za takiego uważał, a ten, który wielbił jego twórczość i osobę - nadal będzie wielbił, chociaż tego nie rozumiem) i niestety właściwie nieczego nie dowodzą (no może tylko niegrzecznego zachowania Buziola w danej sytuacji). |
_________________ \,,/, (o_O) ,\,,/ |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Prestiż
|
Wysłany: 06-01-2006, 22:36
|
|
|
Hahaha.... Znowu z fotela spadłem...
Bedziek, chcesz się poprawić, a za byle, przepraszam, gówno robisz awanture? Jeżeli nie pasuje ten toolbar, to wywalasz grę i tyle. Buziol na swoim forum tłumaczył, po co on - w końcu to on, nie grający, poświęca setki godzin na stworzenie gry i nie ma za to żadnej materialnej zapłaty. Za korzystanie z tego toolbara dostaje on pieniądze. A nikt tego nie respektuje.
Strona BG jest po angielsku, bo Buziol nie ma czasu najwidoczniej - nie wchodzi na strone angielską już. Czekać trzeba.
Odpowiedział tak, jakby każdy odpowiedział widząc kolejnego (z jego punktu widzenia) dzieciaka, który wyskakuje z pretensjami... Popieram buziola, sam bym tak zrobił, gdybym po raz enty tłumaczył jak się robi przejście do nstp. poziomu. xD
A na forum BG Buziol chyba napisał, jak to usunąć - poszukać wystarczy...
Więc Bedziek, po prostu Buziol uznał, że jesteś kolejnym dzieciakiem i tyle. Po co robić afere, to, jak twórca odnosi się do nieznajomych nie świadczy o jakości jego gier...
I na koniec:
Bezsensowny temat. |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
konto usunięte
Dezerter

Prestiż
|
Wysłany: 06-01-2006, 23:22
|
|
|
Tasmpolu,
Po pierwsze:
Buziol wiedział z kim gada, bo znał mój numer GG i wiedział że to ja...
Po drugie:
Nie wiedziałem że ten pasek Mario Forever Toolbar przynosi mu dochody...
Jak tak to bym go zainstalował a potem usunoł z grą jak już bym sobie pograł... |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Prestiż
|
Wysłany: 06-01-2006, 23:30
|
|
|
:lol: :lol: :lol:
No teraz się uśmiałem. Po pierwsze sam Bedziu mówiłeś że chamskie jest wklejanie prywatych rozmów z GG na forum 8) . Po drugi to jeszcze bardziej się ośmieszyłeś dając to rozmowę bo z niej wynika że ty byłeś chamski a nie on. Ja widzę tylko jak ty się źle zachowujesz a on cię tylko ignoruje i nic na ciebie takiego nie mówi. Nie znam Buziola ale z tych informacji co podałeś to on nic złego nie zrobił. A że wszystko jest po angielsku to nie żadna zbrodnia. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
msg napisał/a: | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
NeTRaY
Plutonowy

Prestiż
|
Wysłany: 07-01-2006, 09:23
|
|
|
Co was obchodzi w jakim jezyku robi gry i strony? Niech se nawet po tajlandzku pisze, albo wlasny jezyk wymysli. Jak znajdzie popyt - chwala mu za to.
Buziol ma na swojej stronie dziennie... podkreslam dziennie!! 30-40GB ruchu... wiecie ile to jest? EF ostatnia edycja w szczycie popularnosci dochodzila do 4-5 GB na miesiac... buziol robi 10 razy tyle w jeden dzien. Czy chcecie mi powiedziec, ze to ruch z Polski jest? nie sadze.
u nas nie ma publicznosci, nie ma az takiego ruchu i nie kazdego stac na sciaganie 30mb z sieci. Wiec dlatego strona jest po angielsku, bo tam wiekszosc ludzi jest.
Gadacie jak samoobrona i liga polskich rodzin... nie chcemy do unii bo zabiora nam to co polskie... Ludzie otworzcie sie na swiat uczcie sie jezykow i nie pi***e glupot.
I mysle Bedziu, ze byles jedna z kilkuset osob, ktora zadala to pytanie Buziolowi w tym dniu. Wiec dajcie spokoj. On ma nas w d**ie i robi gierki, my tu pi***y i nic nie robimy. I tu jest roznica.
/Poprawione; RomanX/ |
|
|
|
 |
Moro
Sierżant

Prestiż
|
Wysłany: 07-01-2006, 13:40
|
|
|
Według mnie Bedziu - to ty zaczales... Wiec podmien BUZIOL na BEDZIU Bo jak czytalem rozmowe, to tylko zobaczylem ze to ty pierwszy zaczales krytykowac jego strone a to nie jest mile... Powiedzial ci SPADAJ, a ty go od GBUROW zaczales nazywac. Zdecydowanie cala ta klotnia to woja wina... Dopoki nie przeczytalem tej rozmowy myslalem ze to prawda z Buziolem, ale po przeczytaniu widze ze to ty go obrazales wpierw i on zaczal kontratakowac. :doubt: |
|
|
|
 |
michal.10
Starszy sierżant Club to Death Angel

Prestiż
|
Wysłany: 08-01-2006, 01:31
|
|
|
1.Strona ma prawo być po angielsku, a pozatym to ma swoje zalety:
-Zagraniczni goście
-Oswojenie się z językiem
-Ew. poznanie nowych słów
2.Buziol mógł mieć wiele powodów by tak, a nie inaczej się zachować:
-Byłeś -entą osobą, która się go o to pyta
-Miał zły dzień/był nie w humorze
-Wersja Mario forever 3 nie różni się niczym od 2.14, czy ileśtam...
3.Temat obrócił się przeciw tobie
4.Zresztą, faktycznie to że kazał Ci "Spadać", nie znaczy że możesz go bluzgać. Postaraj się zrozumieć go/pomyśleć, jakie może mieć powody. Wiesz co to empatia? No właśnie. |
_________________ "Nić życia jest mieszanym włóknem, dobro i zło przewijają się razem."
"Nie kocha się za, kocha się pomimo, że..." |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Prestiż
|
Wysłany: 08-01-2006, 01:32
|
|
|
Mi się podoba, że jest po angielsku, bo mogę ćwiczyć angielski swój (co w moim przypadku BARDZO się przydaje ). |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
Kaytek
Chorąży

Prestiż
|
Wysłany: 08-01-2006, 01:37
|
|
|
HA HA HA!
Ale się uśmiałem... z Bedzia. Buziol dał Ci do zrozumienia, że nie ma ochoty gadać, a weź pod uwagę, że mogłeś być 150 osobą z rzędu pytającą o to samo. W dodatku to Ty go ostro zwyzywałeś - zamiast się oddalić. W wypowiedziach nie zaatakował Cię, tylko dosyć... ostro stwierdził, że nie ma ochoty gadać. Ośmieszasz się i starasz się popchnąć skałę stojąc na krawędzi urwiska. Nic dobrego z tego nie wynika, a cierpisz zawsze Ty, nie skała.
Szkoda, że brak opcji w ankiecie "Bedziu zachował się jak kretyn". |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|