|
[Zrecznościówka] Dawaj! |
| Autor |
Wiadomość |
Tunajt
Starszy kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
7934 Prestiż
|
Wysłany: 22-03-2007, 18:32 [Zrecznościówka] Dawaj!
|
|
|
Tytuł: Dawaj!
Gatunek: Zręcznościowa/Wyścigi
Autor: Michau
Grafika: Michau
Dźwięk: będzie
Muzyka: ?
Opis:
Pamiętacie grę w kapsle? No, to już wiecie o co chodzi Można o tej grze powiedzieć - komputerowy odpowiednik. Wspaniała grafika, dopracowany do ostatnich szczegółów silnik, tryb multiplayer (taa, bo uda mi się chociaż jedno zrobić ) oraz wiele wiele inncyh rzeczy znajdziecie w tej niepowtarzalnej grze...
Zrzuty ekranu:
http://www.fotosik.pl/sho...c756714703de4ed
http://www.fotosik.pl/sho...8478c1d218b8aee
oczywiście to co jest na zdjęciach to dopiero początek prac
Download:
może od razu pełną?
Prace nad grą idą jak z bicza strzelił (ale nie bójcie się - będzie dopracowana), jednak nie będę się starał przybliżyć terminu zakończenia; dobrze wiem, że 2 tygodnie czasami zamieniają się w kilka miesięcy (Aha, tytuł wymyśliłem na szybkiego, pewnie się zmieni ) |
|
 |
zetcom
Młodszy chorąży 2D Artist

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: nie
3194 Prestiż
|
Wysłany: 22-03-2007, 21:16
|
|
|
Mam nadzieję, że będzie w tej grze duużo plansz. Lubię grać w tego typu gierki z prostymi zasadami. Najbardziej ciekawi mnie tryb multiplayer. Czekam na pełną wersję, ,,Dawaj! mi tu ją zaraz " . |
|
|
|
 |
Tunajt
Starszy kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
7934 Prestiż
|
Wysłany: 22-04-2007, 21:30
|
|
|
Prace były wstrzymane przez długi czas (kryzys klikowca ), jednak wczoraj powróciłem do pracy i efekty są widoczne (wszystkie zmiany dokonane w ciągu tych dwóch dni) - praktycznie cały singleplayer zrobiony (jednak nadal mam nadzieję, że powstanie także multi :smile: ). Zapraszam do oglądnięcia zdjęcia (nie przewiduje już większych zmian jeśli chodzi o grafikę/rozgrywkę )
http://www.fotosik.pl/sho...8799ecd92a316c6
--------
Żeby nie było, że nie widać na zdjęciu: gra będzie w full screenie |
|
 |
Vital
Starszy sierżant VTL

6199 Prestiż
|
Wysłany: 23-04-2007, 15:07
|
|
|
| Fakt,prezentuje się bardzo ładnie. Ucieszyłbym się,gdyby plansze były zróżnicowane (np plaża,ogródek,takie tam) I wstawiłbyś jakieś elementy tła(dla plaży jakieś wiaderka itp,itd).Oczywiście to tylko moja sugestia,myślę że mogło by to uprzyjemnić rozgrywkę. Zapowiada się prosto,miło,przyjemnie i grywalnie-tak trzymać. |
_________________ człowiek-zając rusza do boju! |
|
|
|
 |
Tunajt
Starszy kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
7934 Prestiż
|
Wysłany: 04-12-2007, 19:45
|
|
|
Hah, ciekawie czy ktoś się spodziewał, że napisze jeszcze w tym wątku
Jest to kolejna gra, którą nie kończę od razu - o ile pamiętam wtedy na przeszkodzie stanął brak umiejętności, dziś wydają się to być "banalne" problemy
W przerwie w robieniu TPOW (można powiedzieć, że wakacje od niej trwają od początku roku szkolnego ) postanowiłem dokończyć tę grę. Wychodzę z założenia, że jak jednej rzeczy nie chce mi się robić, to robię inną rzecz - żeby nie zatracić umiejętności i takie tam bzdury
Do wcześniej wspomnianego trybu gry dodałem jeszcze jeden - przez cała planszę kierujemy pionkiem w określonym kierunku, a szybkość poruszania się jest uzależniona od wcześniej obranej prędkości (taa, ciekawe czy ktoś zrozumiał )
Jakby się komuś naprawdę nudziło/chciało a szczytem jego ambicji jest udział w creditsach to mógłby się pokusić o naszkicowanie planów kilku map (wiem, że ten temat przeczyta najwyżej 10 osób, z czego 9 skończy czytać przed ostatnim akapitem, no ale cóż... :roll: )
Pozdrawiam i apeluje o czekanie na gre - może dojdzie jeszcze kilka niespodzianek |
|
 |
Minty
Stwórczyni omc dr fizyki

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy Posty: 3447
33795 Prestiż
|
Wysłany: 04-12-2007, 20:04
|
|
|
| Michau napisał/a: | | z czego 9 skończy czytać przed ostatnim akapitem |
To trzeba było dać prośbę w pierwszym
Od razu spytam: będą jakieś specjalne elementy na planszach? Jakieś przeszkadzajki czy takie tam? Wiedząc to dałoby się uwzględnić je na szkicach. |
|
|
|
 |
Tunajt
Starszy kapral

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
7934 Prestiż
|
Wysłany: 05-12-2007, 21:04
|
|
|
Na razie mój umysł pozwolił mi na wymyślenie i skonstruowanie 3 dodatkowych przedmiotów, które powodują odpowiednio: 1- odbicie się w przeciwnym kierunku, 2- podbicie do góry i pokonanie przeszkody wodnej (czyli jak nie ma mostu, a musimy pokonać wodę) oraz 3- zmianę kierunku
Do tego dochodzi jeszcze jeden tryb gry - coś mniej więcej w stylu berka, czyli jeden ucieka a inni muszą go dopaść (uderzyć)... no ale musze to jeszcze dokładnie przemyśleć |
|
 |
|
|