|
|
[Zręcznościówka] Four Lunatics |
Autor |
Wiadomość |
tom-91
Kapral

97 Prestiż
|
Wysłany: 28-10-2006, 03:47 [Zręcznościówka] Four Lunatics
|
|
|
Tytuł: Four Lunatics
Gatunek: Zręcznościówka dla kilku graczy
Autor: tom-91
Grafika: w większości biblioteki, trochę mojego autorstwa
Dźwięk: Wavy wyszperałem z zakamarków neta
Muzyka: Muzę tak samo
Opis:
Four Lunatics to zręcznościówka dla 2-4 graczy przy jednym kompie. Każdy z graczy wybiera jedną z 4 dostępnych postaci (różnią się one parametrami: skoczność, szybkość itp.), następnie gracze decydują się, w którym etapie chcą zagrać. W pełnej wersji dostępnych będzie 11 etapów, a w każdym po 10 plansz, co daje w sumie 110 etapów, przy czym w każdym z nich będzie można zagrać w 20 różnych trybach. Rozgrywka opiera się na prostej zasadzie- gracze wykorzystując bronie, które pojawiają się w losowym czasie i w losowych miejscach, muszą się nawzajem wykończyć. W każdym etapie jest 10 różnych rodzajów broni. Etapy są bardzo zróżnicowane, aby rozgrywka była jak najbardziej urozmaicona i nie mogła się znudzić. Mamy np. etap-horror, w którym są bronie takie jak: przywołanie zomibie, zamiana w wampira, święty krzyż, albo etap średniowieczny, gdzie znajdziemy topór, miecz, harfę barda. Bronie mają bardzo różnorodne działanie. Podsumowując- mamy 11 różnych etapów, w każdym po 10 plansz, z czego w każdą z nich możemy zagrać w 20 różnych trybach. Włączając w to 10 różnych broni w każdym etapie, plansze z urozmaiconymi sceneriami oraz różne możliwości konfiguracji graczy otrzymujemy zabawę niezwykle urozamiconą, w którą trudno rozegrać 2 podobne do siebie partie. Gra jest przy tym szybka i dynamiczna. Jedyne co może trochę szwankuje to grafika ( w większości zaczerpnięta z bibliotek), ale i tak wydaje mi się, że o ile uda mi się ją ukończyć to four lunatics ma szansę stać się naprawdę dobrą grą.
Zrzuty ekranu:
http://img242.imageshack....017/scr1ly7.jpg
http://img169.imageshack....596/scr2iu9.jpg
http://img20.imageshack.us/img20/3298/scr3wa6.jpg
http://img88.imageshack.us/img88/829/scr4zs9.jpg
http://img247.imageshack....985/scr5yx5.jpg
Wartym odnotowania jest fakt, że tytułowi Four Lunatics to dobrzewszystkim znane z KNP 4 animowane postacie- młodzik, barbarzyńca, karateka i facet. Kiedy zaczynałem robić tą grę nie miałem dość ambicji, aby zrobić własne postacie. Gdybym miał zacząć robić tą grę dzisiaj to na pewno cała grafa byłaby mojego autorstwa. A tak- jak pół gry już jest zrobione i ma ładną grafikę z bibliotek, to co? Drugie pół ma mieć szpetną grafikę mojego autorstwa? Niestety, muszę kontynuować, co zacząłem i dalej dawać obiekty z bibliotek. Ale następna gra już na 100% będzie miała grafę tylko mojego autorstwa
Download:
Na razie niedostępny. Być może w najbliższym czasie ukaże się demo zawierające w pełni grywalny pierwszy etap- wieś, albo, w nieco bardziej odległej przyszłości, demo zawierające dwa etapy- wieś i kosmos. Pierwszą planszę z kosmosu widać na jednym ze screenów. |
_________________ Four Lunatics- game creating by tom-91 using TGF. Coming soon |
Ostatnio zmieniony przez Tasmpol 28-10-2006, 14:16, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 28-10-2006, 10:34
|
|
|
A ja polecę gry autorów:
-Morty (Tank Wars, Frikik)
-BROO (ileż tego było )
-RomanX (głównie na www.nukesoft.xn.pl)
-sulge (chopka)
To są chyba najlepsi na PSK, ale gry Tasmpola, K@czora, czy Alicji też są godne uwagi.
No, a z tych najgorszych, bez grafiki, muzyki, dźwięków, itp. polecam moje gry |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
copperdragon
Bohater Popieram Ice Cold Revolucion

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
55382 Prestiż
|
Wysłany: 28-10-2006, 11:58
|
|
|
Fadex napisał/a: | -BROO (ileż tego było )
|
Fadex: a czy polecasz mu tunel? Z tego co wiem, nie odnosiłeś się do niego najlepiej.
A więc tak: po pierwsze - stosuj szablon, po drugie - nie pisz zbitą masą tekstu, dziel chociaż na akapity czy coś w tym stylu, po trzecie - nie korzystaj z grafiki z bibliotek, tylko stosuj własną, ew. zatrudnij grafika (ja mogę pomóc, choć od razu uprzedzam, że specjalizuję się bardziej w ścianach, podłożach, a także różnego rodaju kulach; zombiaki, wampiry itp. możesz sobie darować).
W każdym z etapów będzie można zagrać w 20 trybach? Ke? Co to za tryby?
No cóż, mam nadzieję, że twoje obeznanie z TGFem jest odwrotne do twojego obeznania z forami internetowymi. No cóż, każdy kiedyś był newbie. |
|
|
|
 |
Fadex
Legenda #4; #12; #18; #20; #21; #27

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
51612 Prestiż
|
Wysłany: 28-10-2006, 12:26
|
|
|
copperdragon napisał/a: | Fadex napisał/a: | -BROO (ileż tego było )
|
Fadex: a czy polecasz mu tunel? Z tego co wiem, nie odnosiłeś się do niego najlepiej. |
"Tunel" też poloecam, bo jest grywalny. I sorry za off'a, ale musiałem odpisać |
_________________ If it doesn't have to work, I can optimize any code to a runtime of zero. What's your superpower?
wat |
|
|
|
 |
tom-91
Kapral

97 Prestiż
|
Wysłany: 28-10-2006, 14:26
|
|
|
Cytat: | W każdym z etapów będzie można zagrać w 20 trybach? Ke? Co to za tryby? |
Poza trybem klasycznym, w którym każdy z graczy ma po 3 życia i zaczyna z zerowym arsenałem, będzie można spróbować się w którymś z 20 trybów, które w jakiś sposób zmieniają i urozmaicają rozgrywkę. Moim ulubionym trybem i tak jest klasyczny, ale gracze mają do dyspozycji również takie tryby jak
- ograniczenie czasowe- 1min, 2min, 5min i 10 min
- deatmach- każdy gracz ma nieskończoną ilość arsenału
- tryb olbrzym- wszystkie postacie są ogromne
- tryb dziecko- wszystkie postacie są malutkie
- tryb kula- co minutę na planszy pojawia się kula, z którą zetknięcie się oznacza utratę życia
- tryb twardziel- każdy gracz ma 2x więcej energii niż w trybie klasycznym
i wiele, wiele innych... |
_________________ Four Lunatics- game creating by tom-91 using TGF. Coming soon |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|