NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Tajemnica 2 : Historia drugiego miecza

Czy zagrałbyś w Tajemnice 2 z grafiką na poziomie jedynki?
Tak, nie robi mi to różnicy
9%
 9%  [ 2 ]
Tak ale już z takim niesmakiem
14%
 14%  [ 3 ]
Może jeśli gra będzie dopracowana to mogę pominąc tą grafę
47%
 47%  [ 10 ]
Raczej nie
14%
 14%  [ 3 ]
Jak nie będzie nowej grafy to w to nie zagram
4%
 4%  [ 1 ]
Nawet jakby była super grafa to i tak bym nie zagrał
9%
 9%  [ 2 ]
Głosowań: 21
Wszystkich Głosów: 21

Autor Wiadomość
Dexter 
Plutonowy

Główny edytor: Construct
Drugi edytor: MMF2
Pojedynki: tak

650 Prestiż
Wysłany: 11-02-2006, 21:45   

To jest tak - co do wygładzenia krawędzi nie zgadzam się - świat jest kańciasty a dodawanie smootha nie dość, że dodaje facesów (powiększa "ciężar" obrazka) to jeszcze niszczy naturalny wygląd. Oczywiście nie wygląda to jak zdjęcia, ale uważam, że jest na wysokim poziomie - dlatego gratuluje :)

PS. NinjaPL mam prośbę - kliknij do mnie na GG - zawsze jestem ukryty (ew. mnie nie ma wcale) - z góry dzięki

Pozdrawiam

Mr Knife 
Bohater

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: TGF

13819 Prestiż
Wysłany: 11-02-2006, 22:47   

Tasmpol zostaje jeszcze opcja pseudo 3D :) Możliwości jest dużo od prostego tpp w podziemiach/lochach idziemy tylko do przodu i wybieramy droge ( którędy skręcić ), ładny obrót i znów mamy kamerę za plecami bohatera.

Hmm... fpp tak samo można zrobić, rozbudowac tylko obracanie i zbliżanie do ścian. Otwartą przestrzeń też łatwo zrobić - o jakiś las nietrudno. Schody zaczynają się dopiero przy większych obiektach. Chociaż i na to są 2 sposoby. Albo przęmęczyć się i wykonać wszystko jak należy, albo odpowiednio opracować sterowanie. Chociażby takie jakie kiedyś spotykałem, gdzie się na takie strzałki klikało. Według mnie świetne rozwiązanie, nieco animacji, ale to nic w porównaniu z pełnym ruchem. Bez wtyczki do powiększania obiektów, z poziomu zdarzeń nie obejdzie się ( za dużo grafik i pracy przy niej - silnikowo wcale nie jest tak źle jak mogłoby się wydawać ). Hmm... efekt mgły, mały ekran gry, macie modele 3D, więc łatwo dorobić animacje. Dobra tak tylko się zamyśliłem, że w waszej sytuacji zrobienie takiego rpg, jest jak najbardziej możliwe. Póki co róbcie swoje! Trzymam kciku za pomyślne ukończenie projektu!

PS. Jak macie jakąś grafę, która wam się nie przyda, chętnie pobawiłbym się nią ;) Nie miałem jeszcze okazji robić silnika do obrazka w pełnym 3D.

Temporal 
Podporucznik
CP user

Główny edytor: GameMaker Studio 2

309 Prestiż
Wysłany: 11-02-2006, 22:52   

Czy wy przypadkiem nie chcecie mi zabrać grafika? :P
Co wy tak rozmyślacie nad tym 3d? Ktoś w ogóle czyta to co piszę? Gra będzie w 2d i nie będzie żadnych obrotów kamer ani innych bajerów. Ja jestem realistą i niebiorę się za coś czego nie będe umiał dobrze zrobić.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

Mr Knife 
Bohater

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: TGF

13819 Prestiż
Wysłany: 11-02-2006, 22:59   

Wiem, ale tak sobie rozmyślamy. W końcu na temat ;)

Cytat:
Ktoś w ogóle czyta to co piszę? Gra będzie w 2d i nie będzie żadnych obrotów kamer ani innych bajerów.

Tak jakoś mi ostatnio zostało po pracy nad ISIS. Hehe wszystko bym w pseudo 3D robił ( LOL ).

Temporal 
Podporucznik
CP user

309 Prestiż
Wysłany: 11-02-2006, 23:00   

Dobra ok już nie będe się gorączkował :D . Spoko. Piszcie jak najwięcej w tym temacie!!!.

Soundcloud

msg napisał/a:
Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem.

ninjapl
Starszy szeregowy

100 Prestiż
Wysłany: 12-02-2006, 08:34   

Macie screena z lepszym dachem, tzw. wyższym.

Ma ktoś jakieś plany na nowe budynki? Ciekawe zdjęcia.
Może jakiś młyn zrobię? Świątynię też muszę zrobić, kolumny zrobiłem, ale myślę dam resztą budowli.kliknij tutaj

NeTRaY
Plutonowy

Główny edytor: Inny

1745 Prestiż
Wysłany: 12-02-2006, 10:15   

juz lepsze, ale mi mo wszystko jeszcze nie to... slyszales kiedys o formacie png? jezeli nie - radzie poczytac uzyskasz ta sama jakosc przy wiele mniejszym pliku....

ninjapl
Starszy szeregowy

100 Prestiż
Wysłany: 12-02-2006, 12:24   

słyszałem o tym formacie, ale śpieszyłem się z zapisem obrazka i publikacją w necie...
PS. Młyn już prawie skończyłem.

Kodarth 
Sierżant

Główny edytor: MMF2 Dev
Pojedynki: być może

3319 Prestiż
Wysłany: 12-02-2006, 12:35   

Podoba mi Się ta grafika. Ciekawi mnie tylko jak to wszystko komponować się będzie w grze.

Temporal 
Podporucznik
CP user

309 Prestiż
Wysłany: 12-02-2006, 13:50   

Tak NETRAY tylko ty wiesz co to jest png reszta osób nawet nie wie co to jest :doubt:
Cytat:
Ciekawi mnie tylko jak to wszystko komponować się będzie w grze.

Nie chce mi się 100 razy tego samego pisać więc chyba będziecie musieli poczekać na fulla.

Soundcloud

msg napisał/a:

ninjapl
Starszy szeregowy

100 Prestiż
Wysłany: 12-02-2006, 14:19   

Młyn:
Kliknij tutaj

k@rgul 
Sierżant

Pojedynki: nie

3999 Prestiż
Wysłany: 12-02-2006, 15:14   

Dobrze dobrze może starczy juz tych grafik...

Lepiej dalibyście screena z rozgrywki....

Temporal 
Podporucznik
CP user

309 Prestiż
Wysłany: 12-02-2006, 15:28   

Dobra ninjapl już nie wklejaj tutaj tego. Ja będe dawal tylko na stronkę a jak zrobi się screena z gry to się tu dopiero da.

A ty k@rgul wyluzuj.

Soundcloud

msg napisał/a:

k@rgul 
Sierżant

Pojedynki: nie

3999 Prestiż
Wysłany: 12-02-2006, 15:40   

Temporal napisał/a:

A ty k@rgul wyluzuj.

Eee... ??

Ja k@rgul żem napisał taką rzecz napisał/a:
Dobrze dobrze może starczy juz tych grafik...

Lepiej dalibyście screena z rozgrywki....

Wyluzować, ale co ja takiego powiedziałem... ??

Ciężko mi jest sobie wyobrazić jak ta cała Tajemnica 2 ™ będzie ogólnie zrobiona. Ale cóż zobaczymy czy autorzy postarają się i zobaczymy genialną produkcję czy też badziewie jakich pełno.... Czas pokaże...

Temporal 
Podporucznik
CP user

309 Prestiż
Wysłany: 12-02-2006, 16:21   

No żebyś się nie rozczarował to powiem ci że to będzie badziew. Nie będzie to produkcja na miarę komrecyjnych gier, nie będzie to produkcja by Broo, nie będzie to idealne cudo bez błędów. Ja chcę zrobić grę na własne możliwości i spróbuję się postarać by było jak najmnie błędów i dawała choć trochę rozrywki. Nigdy nie uważałem że robie idealne gry ale robię ję po to bo myślę że niektórzy chętnie by zagrali w coś innego niż kolejny arkanoid czy coś w tym stylu. Robię T2 bo myśle że ktoś chętnie zagra w rpg klikowego a także dlatego że starzy gracze chcieliby dowiedzieć się jak skończy się historia tajemnicy. Mam nadzieję że małe błedy w T2 nie popsują wam zabawy jak w T1 i więcej osób będzie chciało przeżyć przygodę w świecie jaszczurów, anhalorów i zła bhaala 8) .

Soundcloud

msg napisał/a:

Odpowiedz do tematu