Tajemnica 2 : Historia drugiego miecza |
Czy zagrałbyś w Tajemnice 2 z grafiką na poziomie jedynki? |
Tak, nie robi mi to różnicy |
|
9% |
[ 2 ] |
Tak ale już z takim niesmakiem |
|
14% |
[ 3 ] |
Może jeśli gra będzie dopracowana to mogę pominąc tą grafę |
|
47% |
[ 10 ] |
Raczej nie |
|
14% |
[ 3 ] |
Jak nie będzie nowej grafy to w to nie zagram |
|
4% |
[ 1 ] |
Nawet jakby była super grafa to i tak bym nie zagrał |
|
9% |
[ 2 ] |
|
Głosowań: 21 |
Wszystkich Głosów: 21 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
martinez
Kapral

682 Prestiż
|
Wysłany: 08-02-2006, 20:47
|
|
|
Oblukalem screeny i jestem w szoku. Grafa jest naprawde świetna. Tylko nie ładuj do gry wielkich bitmap:) Czekam na gre:) |
|
|
|
 |
Sebol
Bohater

Główny edytor: 
5905 Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2006, 08:12
|
|
|
Temporal chce zrobić rozuch w okół swojej gry to jest dopiero tajemnica czy wyjdzie czy nie, Czy warto czekać czy odpuścić heh A tak przy okazji to gdzie te screeny z gry? dodaj je w nierwszym poście żeby były poukładane. |
|
|
|
 |
ninjapl
Starszy szeregowy

100 Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2006, 12:21
|
|
|
Witam wszystkich! Jestem bardzo początkującym grafikiem w grze Tajemnica 2. Łapcie dwa screeny. Przypomin, ze to są niedokończone. Jak sami widzicie światło wstawiłem na pośpiech i tak brzydko wyszło. Później powstawiam okna i drzwi oraz dodam kilka drzew. Mam najdzieję, że twórca gry się nie obrazi za te screeny.
PS. Grafa słaba... |
|
|
|
 |
Sebol
Bohater

Główny edytor: 
5905 Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2006, 13:02
|
|
|
Słaba? SŁABA!!!??? GRAFIKA JEST WYŚMIENITA!!!!!!!!!! Rewelacyjna po prostu! Teraz to czekam na tą gre! po prostu MUSZĘ w to zagrać! Pięknie. To będzie izometria? Podobają mi sie te budynki. Robią atmosfere jak w Gothic 1 Czekam i ni ma bata! |
|
|
|
 |
Dexter
Plutonowy

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
Pojedynki: tak
650 Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2006, 13:09
|
|
|
Mam jedno pytanko do grafika - robione w 3Ds max? |
_________________ Tenshi no metsuki... |
|
|
|
 |
msg
Pupogłowy ~~~~~~~~~~~

Główny edytor: 
Drugi edytor: 
40080 Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2006, 13:12
|
|
|
Drogi grafiku T2! Skromny jesteś . Grafika jest na naprawdę wysokim poziomie jak na produkcje klikowe. Jedyne co można zarzucić, to że się tekstury powtarzają. |
|
 |
ninjapl
Starszy szeregowy

100 Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2006, 13:22
|
|
|
Faktycznie, tekstury się powtarzają, może je później pozmieniam.
Grafika naprawdę nie jest dobra, dla mnie jest taka w sam raz do gry.
Wszystko robię w 3ds max 8. Nie zabardzo wiem jakie robić budynki i inne rzeczy. Może ktoś mi podsunie pomysły co mam dodać. A jak ktoś zna wymiary wież obronnych, basztów to nich mi poda wysokość i jeśli można prosić to długość i szerokość, będę wdzięczny.
Na tym forum staje się szczęśliwszy, jest mi bardzo miło, że tak wysoko oceniacie moją grafikę i za to wszystkim dziękuję!!! |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
309 Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2006, 16:08
|
|
|
A niemówiłem że masz wielki talent? Ja jestem zadowolony z grafy i widzę ze inni klikowcy też. Nijnapl to super grafik i cieszę się że mi pomaga przy T2. Teraz małe wytłumaczenie co do gry. Gra nie będzie 3d!!! Jeśli by ktoś czytał newsy na mojej stronie to by wiedział że gra będzie w 2d. Grafa jest robiona w 3d po to by ją można później wykorzystać w grze z różnymi modyfikacjami. Na przykład jeśli ninjapl zrobi stół w 3d to później można zrobić kilka pozycji stołu w 2d. Chyba kapujecie o co chodzi? Robienie w 3d może ułatwić robienie grafy 2d. Cała gra jest zaplanowana i nie będe już przy niej kombinował. Nie będe się brał za coś na czym się nie znam więc żadnej gry trójwymiarowej nie mam zamiaru wydać. A szumu żadnego nie chcę robić tylko chciałem udowodnić że gra wyjdzie a że chcieliście screeny a nie jakieś szkice to dałem.
Jeszcze raz dzięki ninjapl za współprace. |
_________________ Tajemnica 4
Soundcloud
msg napisał/a: | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
BROO
Pupogłowy Wizard x-)

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
31680 Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2006, 17:04
|
|
|
Ninjapl, nie jesteś bardzo początkującym grafikiem, tylko początkującym grafikiem. Dobrze, że umiesz zająć się prostymi bryłami, swój talent jednak dopiero będziesz mógł udowodnić podczas pracy z ludzkimi modelami. |
|
|
|
 |
ninjapl
Starszy szeregowy

100 Prestiż
|
Wysłany: 09-02-2006, 18:04
|
|
|
Nie mam talentu, na grafice prawie się nie znam, dopiero się uczę. W 3ds max prawie wcale nie siedziałem. Zliczając godziny, które poświęciłem maxowi wyjdzie na to, że max 30h w nim się bawiłem. Nie przesadzajcie, że grafika jest ładna. Mam znajomych grafików, którzy w maxie siedzą pare lat i to oni dopiero robią super grafę. Pozdrawiam wszystkich.
Dorzucam nowego screena. Jest to wieża obserwacyjna, która prawdopodobnie będzie znajdować się tuż obok bramy wejściowej do miasta. Nie załadna.
 |
Ostatnio zmieniony przez ninjapl 11-02-2006, 19:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
309 Prestiż
|
Wysłany: 11-02-2006, 19:22
|
|
|
No to żeby nie było że ucichło to kolejna praca ninjapl: http://www.picshosted.com/v/12182/baszt.png |
Soundcloud
msg napisał/a: | Temporal, fakt, jest bardzo wyluzowany. Ale to taki człowiek, który będzie chichotał na pogrzebie własnej matki. A to z kolei albo doskonałe aktorstwo albo bycie przygłupem. |
|
|
|
|
 |
k@rgul
Sierżant

Główny edytor: 
Pojedynki: nie
3999 Prestiż
|
Wysłany: 11-02-2006, 19:36
|
|
|
Jestem ciekaw jak będzie się po tym świecie poruszał bohater. |
|
|
|
 |
Temporal
Podporucznik CP user

Główny edytor: 
309 Prestiż
|
Wysłany: 11-02-2006, 19:49
|
|
|
Cytat: | Jestem ciekaw jak będzie się po tym świecie poruszał bohater. |
Będzie się turlał :lol: .
A tak na serio to będzie się poruszał tak jak postać w grze 2d która jest RPG'iem. Zagraj w jakąś grę RPG który jest w 2d i będziesz wiedział. Jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało wal. |
Soundcloud
|
|
|
|
 |
Jakim
Młodszy chorąży Mjuzik Mejker

Główny edytor: 
Pojedynki: tak
21763 Prestiż
|
Wysłany: 11-02-2006, 19:53
|
|
|
Co do grafiki, przydałoby się wygładzenie krawędzi. Kanty rzucają się w oczy.
Co do samej gry - nie mogę się doczekać. |
|
|
|
 |
Tasmpol
Bohater young god

Główny edytor: 
24606 Prestiż
|
Wysłany: 11-02-2006, 20:33
|
|
|
Cóż, mi się zdaje że to coś w stylu przygodówki, graliście np. w taką gre, co się cofało w czasie i szukało jakiś monet (Opsys chyba się nazywało) - tam było 3D, ale z widoku oczu gracza i tylko klikało się na elementy. A może to po prostu coś w stylu forbiddenów. |
_________________ the preacher man says its the end of time
|
|
|
|
 |
|