NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Strona internetowa w Vitalize

Czy zrobienie strony w Vitalize to dobry pomysł?
Tak
23%
 23%  [ 3 ]
Nie
61%
 61%  [ 8 ]
Czy ja wiem?
15%
 15%  [ 2 ]
Głosowań: 13
Wszystkich Głosów: 13

Autor Wiadomość
cx 
Starszy chorąży

Prestiż
Wysłany: 21-06-2008, 15:53   Strona internetowa w Vitalize

No właśnie co o tym myślicie?
Pewnie niejeden myśli: Jak ty CubiX chcesz to zrobić? Odpowiadam:
Aby strona wyglądała dobrze należy rozmieścić elementy, które będą znajdować się na każdej podstronie (menu boczne, logo, bannery, stopkę i inne pierdoły), zrobić zdarzenia związane z przechodzeniem pomiędzy stronami i wcześniej wymienionymi elementami.
Skopiować poziom tyle razy, aby poziomów było tyle samo, co opcji w menu. Uzupełnić każdą stronę o tekst, grafiki. A przejście do zewnętrznej strony internetowej to nie przeszkoda: wystarczy użyć rozszerzenia Plug-in.

Pytanie, które jescze na pewno ktoś by zadał: A ci, którzy nie mają Vitalize?
Wystarczy zrobić stronę główną, na której będzie można wybrać: wersja HTML (czy jaką tam chcesz) lub wersja Vitalize. Niżej dać link, skąd można pobrać Vitalize.

Zamierzam taką stronę zrobić dla Nuke Bombards.

PS. Skończyłem prace nad NB - The Movie 2.

Fadex 
Legenda
#4; #12; #18; #20; #21; #27

Pojedynki: nie
Steam:

Prestiż
Wysłany: 21-06-2008, 16:07   

Nie jesteś pierwszym, który na to wpadł. Fno25 kiedyś zrobił taką stronkę, ale bez większych sukcesów.

jarlfenrir 
Generał brygady

Prestiż
Wysłany: 21-06-2008, 21:21   

Ja kiedyś w TGF-ie zrobiłem menu dla prezentacji na polski :D Prawie to samo, co strona. Nie wiem, czego od nas oczekujesz zakładając ten temat. Pomysły na tego typu strony były, a ja sam takiej strony nie posiadam, bo wiem jacy ludzie są leniwi i mało komu chciałoby się ściągać Vitacośtam, by móc przeglądać jedną stronę... Mówisz o wersji HTML dla leniwych? To ja już wolę pozostać przy SAMEJ wersji HTML.

Ale na pocieszenie dodam: strona w pełni zrobiona w Vitalize mogłaby z powodzeniem dorównywać, bądź nawet przewyższać strony robione we flashu - efekty pogodowe w menu (kiedyś we flashu widziałem padający śnieg na stronie) i inne takie. jedyny mankament, porównując do flasha, to brak obsługi grafiki wektorowej (tym samym brak możliwości estetycznego rozciągania strony).

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Pojedynki: być może
Steam:

Prestiż
Wysłany: 22-06-2008, 07:35   

Różnica między HTML a Vitalize! jest taka, jak HTML a Flashem.
HTML jest lekki, szybki, a Vitalize! i Flash to duże, obciążające system i łącze giganty, które za to mogą zaszczycić efektami graficznymi.

Slawo 
Legenda

Prestiż
Wysłany: 22-06-2008, 09:38   

RX, jest różnica między fleszem a vitalize - flesza ma każdy na kompie bo nie wyświetli mu się 50% zawartości internetu (no i gry) a vitalize mają tylko nieliczni a większość jak zobaczy okno, że chce mu się instalować jakieś vitalize to zaraz ucieknie z takiej strony - sam too rbiłem jeszcze ze 4 lata temu - bałem się instalować vitalize !

Ponad 150 gier wydanych
Od 2003 w klikach
Od 2001 w hiscoresach na www

http://pograjmy.webd.pl/typer/ (typuj wyniki Mundialu)
Czytam: http://kontrowersje.net

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Steam:

Prestiż
Wysłany: 22-06-2008, 10:16   

No też racja, ale można dać wspomniane dwie wersje: zwykła i Vitalize!. Przecież jak ktoś wybierze Vitalize!, to chyba nie anuluje jego instalacji :P

Tasmpol 
Bohater
young god

Prestiż
Wysłany: 22-06-2008, 14:23   

Jeszcze by było super gdyby te vitalize! w ff pobierało się po kliknięciu zainstaluj brakujące wtyczki, bo z tego co pamiętam a przynajmniej ja tak mam trzeba to instalować ręcznie, a to już szczyt niewygody. :P
Poza tym, strona w vitalize długo by się wczytywała, dłużej niż we flashu.

cx 
Starszy chorąży

Prestiż
Wysłany: 18-07-2008, 12:48   

Jak wspominałem zamierzam taką stronę zrobić dla Nuke Bombards, którego odcinki są w Vitalize, więc i tak trza będzie je instalować.

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Steam:

Prestiż
Wysłany: 20-07-2008, 11:34   

Można też postarać się rozpowszechnić Vitalize! - na dobreprogramy.pl go nie ma tak na przykład.

cx 
Starszy chorąży

Prestiż
Wysłany: 20-07-2008, 17:17   

RomanX, dobry pomysł :)

zetcom 
Młodszy chorąży
2D Artist

Prestiż
Wysłany: 27-07-2008, 14:18   

Jak dla mnie Vitalize jest bezużyteczne (jeśli chodzi o coś innego niż gry). Testowałem jego możliwości jakiś czas temu i zawiodłem się a zarazem zrozumiałem, czemu nie ma takiej popularności. Po pierwsze za chiny ludowe nie byłem w stanie zrobić aplikacji, która mogłaby wykorzystywać ActiveX. Później próbowałem zrobić aplikację Vitalize komunikującą się z komputerem - też nic. w ogóle samo wpakowywanie rozszerzeń przyczyniało się do nie odpalenia aplikacji Vitalize - albo coś źle robiłem albo zwyczajnie nic takiego zrobić się nie da (rozszerzenia typu Nobu HTTP, FTP Object).
Tak więc Vitalize nadaje się tylko do gier i szkoda, że tylko gier. Miałoby szanse konkurować z flashem. Poza tym to denerwujące ręczne instalowanie wtyczki Vitalize oraz brak możliwości modyfikacji okienka wczytywania (jego grafik itp). Nie nie nie i jeszcze raz nie.

Ploo 
Chorąży

Prestiż
Wysłany: 27-07-2008, 21:36   

zetcom napisał/a:
Jak dla mnie Vitalize jest bezużyteczne (jeśli chodzi o coś innego niż gry). Testowałem jego możliwości jakiś czas temu i zawiodłem się a zarazem zrozumiałem, czemu nie ma takiej popularności. Po pierwsze za chiny ludowe nie byłem w stanie zrobić aplikacji, która mogłaby wykorzystywać ActiveX. Później próbowałem zrobić aplikację Vitalize komunikującą się z komputerem - też nic. w ogóle samo wpakowywanie rozszerzeń przyczyniało się do nie odpalenia aplikacji Vitalize - albo coś źle robiłem albo zwyczajnie nic takiego zrobić się nie da (rozszerzenia typu Nobu HTTP, FTP Object).
Tak więc Vitalize nadaje się tylko do gier i szkoda, że tylko gier. Miałoby szanse konkurować z flashem. Poza tym to denerwujące ręczne instalowanie wtyczki Vitalize oraz brak możliwości modyfikacji okienka wczytywania (jego grafik itp). Nie nie nie i jeszcze raz nie.

Po prostu niektore rozszerzenia maja swoj odpowiednik do Vitalize! a niektore nie. Lista gdzies tam jest.

Odpowiedz do tematu