NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Logiczna] Christmas Sokoban
Autor Wiadomość
Ploo 
Chorąży

Główny edytor: MMF2

8853 Prestiż
Wysłany: 26-12-2006, 20:47   [Logiczna] Christmas Sokoban

Tytuł: Christmas Sokoban

Gatunek: Logiczna

Autor: Plooscva
Grafika: Ozi
Dźwięk: Brak :(
Muzyka: modarchive.com

Opis:

Christmas Sokoban jest remakiem Sokobana stworzonym na 6 Batalie Click Basic i zajela pierwsze miejsce (z dwoch -.-). Pelna fabula oraz instrukcja w grze. Kilka osob narzekalo an brak tabeli wynikow. Po prostu jakos nie mialem czasu i juz mi sie nie chcialo. Teraz mysle moze pokaze gierke na innych forach bo jednak troche popracowalem aby ponownie nie dawac byle czego dodalem wyniki online. Ten system wynikow online moze zawierac bledy albo po prostu cos schrzanilem. :P

Zrzuty ekranu:
Ni dam! Bo mi sie nie chce!
A mi się nie chce czytać takich bzdur :P | RomanX

Download:
Christmas Sokoban

Uwagi: Raczej brak... :P

*Ma nadzieje ze nie zrobil z siebie idioty.... :P *

Plooscva :D

Minty 
Stwórczyni
omc dr fizyki

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Construct
Pojedynki: być może
Pomogła: 259 razy

33795 Prestiż
Wysłany: 26-12-2006, 21:32   

Całkiem niezłe, ale moim zdaniem takie gierki powinny być offline, czyli z zapisem itp.

Doszłam do 5 poziomu i na razie nie idę dalej, ale do tej pory poziom trudności powoli się zwiększał - dobrze :) Ile jest poziomów?

Ploo 
Chorąży

8853 Prestiż
Wysłany: 26-12-2006, 21:37   

Poziomow jest 10, 5 plansza az taka prosta nie jest. :P Gre chcialem pokazac na innych forach. Ludziom do tej pory nie podobalo sie brak tabeli wynikow a nie dawno sie nauczylem robic wyniki online a wiec chcialem przetestowac. Gre skonczylem i juz nic wiecej nie chcem dodawac... moze w przyszlosci. :P Dziekuje za pozytywna opinie :P

McO 
Bohater
WujasheQ

Główny edytor: TGF
Drugi edytor: MMF2 Dev

15161 Prestiż
Wysłany: 26-12-2006, 22:00   

No ja przeszedłem całą. Niby fajna ale to tylko przerobiona wersja z Batalii na CP :/ Mogłeś poprawić grafikę (przydałoby się bo Mikołaj z konturami ani trochę nie pasuje do skrzyń i kostek lodu), dodać dźwięk... przecież miałeś tyle czasu a przy grze roboty mało. Jeśli na Wojnie nie będzie lepszej gry, załosuje na tą.

PS. Ty to tylko skokobany umiesz robić? ;)

[Po poście Plóskfy]
Noooo CP czy tam Bedzia

Ploo 
Chorąży

8853 Prestiż
Wysłany: 26-12-2006, 22:08   

Z Batalii na CP? Gra byla robiona na 6 Batalie CB... Jakos mi sie nie chcicalo niczego poprawiac :P

Kurczak 
Starszy sierżant

Główny edytor: TGF
Pojedynki: tak

9364 Prestiż
Wysłany: 26-12-2006, 22:36   

Przeszedłem całe. Dwa razy :D Piąta plansza jest łatwa. Najtrudniejsza była 9, z pozostałymi nie miałem problemu. Niektóre plansze pamiętam z gry "skrzynki", czy jakoś tak. Pamiętam, że lubiłem ją, bo miała edytor etapów i łatwo można było dorobić nowe skiny/skórki. Plus za rosnący poziom trudniści, no może poza etapem 10, który według moich odczuć co do poziomu trudności powinien znaleść się na miejscu 7. Poza tym co z tymi wynikami on-line? Wysyłam wynik, otwiera mi się jakaś strona... pusta strona... zupełnie pusta strona. Myślę, że lepiej byłoby, gdyby mikołaj zmieniał animację podczas pchania prezntu, gdyż tak jest od niego oddalony. Pcha go telepatycznie? :P No to przejdźmy do oceny:

Grafika: 6/10 za całkiem ładną animację mikołaja, za to ta lampka m się nie oodobała.
Muzyka: 7,5/10 tylko jeden modzik, ale jakość dobra i sama melodia też mi pasuje ;)
Dźwięki: 0/10 nie ma :(
Grywalność: 6,5/10 mógłbyś dorobić jeszcze z pięć poziomów trudniejszych, bo przeszedłem grę w parę minut. Jednak duży plus za to, że jednak ten poziom trudności rzeczywiście stopniowo rośnie.
Punkty dodatnie/ujemne:
+1,1 za wyniko on-line...
-1,1 za to, że nie działają :P
-0,2 dwa języki na raz.
+0,4 za punktację, zależącą od różnych czynników
Zgodnie z moimi kryteriami ogólna ocena to: 5,2/10

Jak poprawisz wyniki on-line to będzie 6,3/10 ;)

...

Ploo 
Chorąży

8853 Prestiż
Wysłany: 27-12-2006, 00:59   

Czego chcesz od wynikow online :P
http://www.christmassokoban.yoyo.pl/scores.php
Wyniki sa pod tym adresem i masz 3 miejsce z 85450 punktami. Niewiem czemu ci nie dzialaja. Ale innymi chyba tak?

[ Dodano: 27-12-2006, 00:04 ]
Doszlem do wniosku ze... hiscoresy tylko dzialaja w Firefoxie? Tak mi sie wydaje. Gdy sprawdzalem przez IE nie dzialalo, na ojca na laptopie przez IE nie dziala. Kolejny powod dla ktorego trzeba przerzucic sie na Firefoxa! :P

msg 
Pupogłowy
~~~~~~~~~~~

Główny edytor: KNP
Drugi edytor: KNP

40082 Prestiż
Wysłany: 27-12-2006, 19:44   

Tak... co do wyników on-line to śmiem twierdzić, że obecnie nie wczytują się przez zbytnią ułomność serwera yoyo.
Gra dość przyjemna. Grafikę troszkę żeś zmaścił, jest zbyt Paintowa moim zdaniem. Reszta jest ok. Widzę, że nad planszami nie chciało ci się zbytnio myśleć, ponieważ faktycznie skądś są ściągnięte. No nic, bywa tak na świecie. Na miniclip.com też jest bardzo podobna gra, z takim pingwinkiem. Tam plansze są ściągnięte z gry na starą komórkę firmy Trium (wiem bo miałem :P ). I kto by pomyślał, że na tak sławnym serwisie taki plagiat...
Wracając do twojej produkcji, podoba mi się, że ktoś, kto w sumie nie ma zbyt długiej historii w klikach zrobił grę, która zasadniczo nie ma żadnych bugów. To tak ma być :P Muzyka mi się w grze nadzwyczaj spodobała, jest całkiem fajna - na szczęście to nie midi ;) . No i jak na grę batalijną nie jest strasznie krótka. W końcu miałeś co ściągać :D
+ muzyka
+ dobry poziom trudności
+ zero bugów
+ opcje i menu
+ estetyka
- grafika taka se
- te plansze na pewno gdzieś już widziałem...
6/10

Odpowiedz do tematu