NukeBoards - Kreatywność przede wszystkim
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  DownloadDownload
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[RPG] Tirrelim - Serce Arcydemona [TGF]
Autor Wiadomość
Vital 
Starszy sierżant
VTL

6199 Prestiż
Wysłany: 12-11-2006, 21:24   [RPG] Tirrelim - Serce Arcydemona [TGF]

Tytuł: Tirrelim-Serce Arcydemona

Gatunek: RPG

Autor: Vital
Grafika: Vital
Dźwięk: Nie ustalone
Muzyka: Nie ustalone
Kod: najprawdopodobniej Fanotherrpg

Opis:

Witam,chciałbym przedstawić szanownemu gronu grę nad którą pracuję.Jej roboczy tytuł brzmi "Tirrelim-Serce Arcydemona",łączy się on bezpośrednio z przebiegiem fabuły,jednakże może się on jeszcze zmienić. Muszę przyznać że moja produkcja powstaje w sposób trochę przewrotowy i na opak,gdyż jak na razie opracowywuję grafikę,w około połowie tworzenia zacznę rysować grafiki bezpośrednio połączone z fabułą (bossowie,specyficzne lokacje itp), a dopiero pod koniec tej pracy ostatecznie ustalę kto zajmować się będzie kodem gry. Rozgrywka będzie prezentowana z perspektywy lotu ptaka-bezpośrednio od góry,gdyż stwierdziłem że to rozwiązanie będzie najwygodniejsze,i-wbrew pozorom-może ładnie wyglądać.Gra ma być wmiarę rozbudowana,śwaidczyć może o tym chociażby to,że dotąd stworzyłem około 60itemów,a ta liczba stale rośnie :) . Postawiłem przed sobą nieco karkołomne zadanie zrobienia samemu całej części graficznej,ale stwierdziłem że jest to rozwiązanie najbezpieczniejsze,bez zbędnych zobowiązań itp. Ucieszyłbym się,gdyby zgłosiłby się ktoś chętny do stworzenia muzyki,najlepiej MIDI,gdyż myślę że nawet najlepiej skompresowane mp3 może zbytnio obciążać grę. Przyznam że nie mam na celu opowiadać o superhitowej produkcji która odmieni oblicze psk itd,ale byłbym bardzo zadowolony gdyby udało mi się kogoś pozytywnie zaskoczyć. Czekam na wszelakie komentarze i pytania,pozdrawiam, Vitunio^^

Zrzuty ekranu:
...na razie brak,za to na osłodę itemy:)
http://img479.imageshack....chowek01ci2.png

Download:
brak

[ Dodano: 17-11-2006, 13:04 ]
Wpytke,ale mi postow nawalilo -___-' Prace trwaja:)

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

Główny edytor: Fusion 2.5 Dev
Drugi edytor: Fusion 2.5
Pojedynki: tak

14370 Prestiż
Wysłany: 19-11-2006, 20:35   

Gra się ciekawie zapowiada i ciekawe czy ja będę jej koderem.. Jak byś mógł pokaż jakąś grafikę prócz przedmiotów...

ricardinho 
Sierżant

Główny edytor: MMF

674 Prestiż
Wysłany: 20-11-2006, 00:01   

No znając graficzne umiejętności Vitala to powinno być super. Fano też zna się na kodowaniu więc w takim duecie + jakiś muzyk to już w ogóle roxx :-P
When is done? :-P

Vital 
Starszy sierżant
VTL

6199 Prestiż
Wysłany: 20-11-2006, 00:21   

Jutro dam jakis mockupik bo dzis juz mnie zprzed kompa wywalaja:) Mysle o lutym 2007 jako planowanej premierze gry. Chwilowo nie mam czasu na grafike,ale prace ciagle ida do przodu, obecnie np. rozpisuję świat gry i fabułę w zeszytach

Aleks 
Moderator
Wilczek

Główny edytor: GDevelop

28588 Prestiż
Wysłany: 20-11-2006, 14:37   

Niektóre elementy z screenu wyglądają na odparzone z tibi?

Vital 
Starszy sierżant
VTL

6199 Prestiż
Wysłany: 20-11-2006, 15:51   

Pff,tibia jest brzydsza ;P . To nie jest screen tylko nieuporządkowane,itemy-których swoją drogą będzie więcej.Dziś jeszcze umieszczę mockup bez elementów interface'u. Fanotherrpg-zostajesz oficjalnie wciągnięty do aktu popełnienia tej gry,ciesz się:)

Tasmpol 
Bohater
young god

Główny edytor: MMF2

24606 Prestiż
Wysłany: 20-11-2006, 15:56   

Chmm sounds good a nawet bardzo. Tylko... mało na razie (ja chce mockuupaa!).
Czekam na więcej info i trzymam kciuki za silnik. Bo to na razie najtrudniejsze będzie. :)

Vital 
Starszy sierżant
VTL

6199 Prestiż
Wysłany: 20-11-2006, 16:05   

Ba, o silnik to do fana,który swoją drogą mógłby się do mnie na gygy zgłosić,muszę z nim kilka spraw uzgodnić.

Avenged 
Młodszy chorąży
A7X fan!

925 Prestiż
Wysłany: 20-11-2006, 17:27   

Powiadasz że widok ma byc od góry. A tymczasem na screenie większość elementów jest wykonana - z widokiem od boku ( czy od przodu, jak kto woli).
Projekt nawet iekawe się zapowiada.
Najlepiej by było gdybyś zrobił z widokiem izometrycznym :D ale wtedy kłopot z animacjami byłby. Podr.

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

14370 Prestiż
Wysłany: 20-11-2006, 19:40   

Bo to przedmioty do ekwipunku.. popełnić ta grę.. z Tobą zawsze i wszędzie :) tylko nie w tym roku :P Czekam na Mockup'a...

Vital 
Starszy sierżant
VTL

6199 Prestiż
Wysłany: 20-11-2006, 23:07   

...obiecywany mockup,taki "prawie screen". Dla niezorientowanych: scenka przedstawia karczmę,bohater jest w tym czyms niebieskim bo wlasnie rzuca czar blogoslawienstwo,zapewne bedzie chcial pogadac z pania ktora obsluguje karczme,dlatego chcial sobie na ta okolicznosc podniesc to i tamto XD.Jak narazie screen pozbawiony detali i szczegolikow,ale mi sie juz wmiare podoba-piszcie co wy sadzicie.

Tasmpol 
Bohater
young god

Główny edytor: MMF2

24606 Prestiż
Wysłany: 20-11-2006, 23:22   

Postaci wyglądają miodnie, ale reszta, hm... kurcze, szczerze mówiąc, po tobie Vital się więcej spodziewałem. :) Nie mówię, że są brzydkie, ale za mało szczegółowe (szczególnie elementy drewniane).

Vital 
Starszy sierżant
VTL

6199 Prestiż
Wysłany: 20-11-2006, 23:26   

"Jak narazie screen pozbawiony detali i szczegolikow"-oczywiscie to poprawie,mnie tez to razi w oczy.Z drugiej strony tez sie nie nastawiajcie na rewelacje,stawiam bardziej na jakosc niz na ilosc.

Fanotherpg 
Porucznik
I'm livin' proof

14370 Prestiż
Wysłany: 20-11-2006, 23:44   

Graficzki widziałem wcześniej, i też uważam że tło za mało szczegółowe etc, ale wiem, że to Vital poprawi... A postacie hmm.. przynajmniej widać, że kobieta to kobieta... Przy okazji grafika lepsza niż w DS:FW gdzie stawiamy wyłącznie na silnik... P.S. wystarczyło, że napisałem w temacie i odrazu się rozruszał...

Dzedaj 
Starszy kapral

739 Prestiż
Wysłany: 21-11-2006, 12:36   

Wykorzystaj mój silnik RPG.
Nawet wygląd postaci się zmienia :-P po założeniu zbroi :biggrin: na różne części ciała
Download-
W poprawce i dorabiam niektóre funkcje ;)

Odpowiedz do tematu