Autor: vrecktyp
Grafika: vrecktyp
Dźwięk: -
Muzyka: różne utwory znalezione w internecie, "remixowane" przeze mnie
Opis:
Czy kiedykolwiek chciałeś zagrać w grę, która zawsze jest przeciwko Tobie, niezależnie od tego co się dzieje? Teraz masz okazję - 20 poziomów pełnych mniejszej/większej nienawiści do gracza objawiającej się między innymi w wyzwaniach zręcznościowych, a także logicznych. Z początku gra wydaje się łatwa i monotonna - do czasu, gdyż poziom trudności gwałtownie wzrasta w dalszych etapach. Powodzenia!
Zrzuty ekranu:
Grafika jest bardzo prosta, wręcz surowa - celowo, żeby nie dekoncentrować gracza.
Główny edytor:
Drugi edytor:
Pojedynki: być może
7976 Prestiż
Wysłany: 13-07-2015, 18:39
Dość ciekawe i schizowe. Gra jest na pewno bardzo nietypowa. Ale chyba bardzo krótka? Skończyłem na etapie z ludźmi obracającymi się w lewo i w prawo, wciskając strzałki w lewo i prawo ci ludzie poruszali się do góry, po czym gra się zakończyła. Szkoda, że zablokowałeś możliwość restartu klawiszem F2, bo nie podoba mi się zamykanie i odpalanie gry na nowo przy każdej śmierci. Absolutny minimalizm też trzeba przemyśleć. Grafika jak mówisz - strasznie prosta, ale fajnie, że są jakieś efekty i animacje. Póki co nie dotarłem do ostatniego levela.
_________________ Jeśli otrzymałeś pomoc - pamiętaj o przyznaniu punktu Pomógł!
Główny edytor:
Drugi edytor: Pomógł: 82 razy Posty: 1731
37283 Prestiż
Wysłany: 13-07-2015, 22:46
Za drugim podejściem przeskoczyłem tą dziurę za pierwszym razem tym razem dotarłem do skaczącej czerwonej kulki, której to ani nie da się przeskoczyć, ani przebiec pod spodem...
Ogólnie pomysł może i ciekawy, ale założę się, że gdyby recenzował ją angry video game nerd, to uznałby ją za najgorszą grę wszechczasów
Główny edytor:
Drugi edytor: Pomógł: 8 razy Posty: 864
8594 Prestiż
Wysłany: 14-07-2015, 15:12
Serwer, na który to wrzuciłeś, jest chyba wyjątkowo powolny, bo ściągało mi się z prędkością 30 kb/s, podczas gdy zwykle mam 900 kb/s.
Gra chyba wzorowana na Cat Mario. Nie da się przejść bez śmierci za pierwszym razem, trzeba się nauczyć pułapek na pamięć, a te pułapki są albo niewidzialne, albo bardzo słabo widoczne. Poziom ze skaczącą czerwoną głową jest bardzo trudny, a zatrzymałem się w poziomie, gdzie taka różowa głowa zjeżdża powoli w dół i musimy zmieniać kolory tych pól na dole - gdy głowa zjedzie za bardzo, to nie da się ani przegrać, ani wygrać, pozostaje nam tylko reset całej gry. Czemu dotknięcie tej głowy nie powoduje restartu poziomu?
_________________ Pies Syrena - GRA UKOŃCZONA.
Malin Młodszy chorąży
Główny edytor:
Pojedynki: tak
4748 Prestiż
Wysłany: 14-07-2015, 15:45
Ponieważ Speedyshare ogranicza prędkość, chyba że wykupisz premium. Polecam Dropboxa i Google Drive, tak następnym razem
Gdyby ktoś się gdzieś zaciął:
Ekran 2 - Można sobie zaznaczyć kursorem gdzie się kończą platformy i wtedy skoczyć z przytrzymaniem strzałki w górę.
Ekran 3 - Tu musimy mieć szczęście i trochę refleksów po prostu.
Ekran 4 - Jak wyżej, możemy też pomóc sobie trochę skakaniem.
Ekran 5 - Stajemy pomiędzy ludzikami, mając na uwadze, że musimy też zwolnić. Ostatniego możemy pominąć od razu przebiegając pod nim.
Ekran 6 - Płytki losują się gdy na nich stoimy, musimy ustawić wszystkie tego samego koloru spośród trzech. Możemy stanąć pośrodku dwóch ostatnich jeśli tylko one nam zostały, w końcu wylosują się obie takie same.
Ekran 7 - Przed niewidzialnym klockiem lekko wciskamy strzałkę w górę.
Ekran 8 - Przeszkody są widoczne, gdy uderzymy w którąś od dołu to będziemy powoli spadać.
Ekran 9 - Klocek od którego możemy odbić się na górze to kilka pikseli jaśniejszego koloru od tła w pobliżu centrum.
Ekran 10 - Przechodzimy pod kulką, musimy wyczuć moment gdy odbija się od ziemi. Ustawiamy się około pół klocka od uderzenia w nas i ruszamy chwilkę przed tym jak kulka uderza w ziemię.
Ekran 11 - Zbliżamy się cały czas do typka trzymając strzałkę w górę, którą ma zresztą narysowaną na sobie.
Ekran 12 - Patrz ekran 6, z tym, że goni nas czas i są dwa dodatkowe kolory w puli.
Ekran 13 - Spamujemy strzałki w lewo i prawo do czasu gdy ludziki posuną się do góry, mamy 40 sekund, po których wyłącza się gra. Warto być cały czas przy ludzikach.
Ekran 14 - Pierwszą przeszkodę omijamy przytrzymując przez chwilę strzałkę w górę, a drugą wciskając na maksa.
Ekran 15 - Wychodzimy z lewej strony.
Ekran 16 - Przechodzimy w otworze na drugą stronę.
Ekran 17 - Najlepiej jest chyba zawracać przed każdym spadającym gostkiem pojedynczo, na spokojnie.
Ekran 18 - Musimy być cały czas pod tym typkiem, ale musimy uważać, bo przyspiesza po około naszych 6-7 skokach (bez strzałki w górę), a później znowu po około kolejnych 3-4 skokach.
Ekran 19 - Patrz ekran 12, z tym, że jest jeszcze mniej czasu.
Ekran 20 - Glutek nam nic nie robi, gdy przejdziemy na koniec poziomu powie nam ile razy umarliśmy. Możemy wtedy zamknąć grę i przemyśleć co robimy ze swoim życiem. Ewentualnie można spróbować przejść bez żadnej śmierci ale to już jest szaleństwo.
Mniej nie dam rady, umieram zbyt często w poziomach z czerwonymi, unoszącymi się ludzikami, z czerwoną kulką oraz z gostkiem, co trzeba za nim podążać.
Dźwięk zazwyczaj wyciszam i zapuszczam coś spokojniejszego, wybacz, ryje to banię
Nie podoba mi się jak niektóre poziomy są bazowane na szczęściu (które zresztą są opisane jako logiczne) a nie na zręczności, zawaliłem już parę dobrych runów przez to, że za nic nie chciał mi się wylosować odpowiedni kolor No i jak wspomniał Neoqueto, szkoda, że nie ma wbudowanego resetu aplikacji.
No ale gierka o dziwo wciąga, po przejściu chce się zagrać jeszcze raz aby uzyskać lepszy wynik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum